Oţelul - Rapid 1-1 / Pe mâna lui Branko
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul - Rapid 1-1 / Pe mâna lui Branko
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Roș-alb-albaștrii au remizat pe teren propriu în fața Rapidului, după ce au condus cu 1-0 și au ratat multe alte ocazii de gol


OŢELUL - RAPID BUCUREŞTI 1-1

Meci disputat luni seară, în a doua etapă din Liga I

Stadionul „Oțelul”; spectatori 8.000

Au marcat: Viglianti 27/ Grigore 73

Cartonaşe galbene: Buş 30, Pena 86/ Constantin 39, Bozovici 68

Echipele utilizate:

Oţelul: Grahovac - Râpă, Perendja, Costin, Ljubinkovici - Giurgiu, Benga - Iorga, Viglianti (Punosevac 83), L. Buş (Inkango 55) - Stromajer (Pena 70). Antrenor Dorinel Munteanu.

Rapid: Albuț - Rui Duarte, Oros, Constantin, Voicu (Bozovic 46) - Roman, Grigore, Texeira (Ilijovski 46), Milisavljevic - Goga (Grigorie), Pereira. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Arbitri: Alexandru Tudor (București), Cristian Nica (Ploiești), Florin Păunescu (Rm. Vâlcea), Mihai Ene (București).


Gălățenii au ratat șansa de a obține o victorie în fața Rapidului, scăpând punctele pe mâna lui Grahovac. După un început echilibrat de partidă, Oțelul a preluat inițiativa și putea intra la pauză cu un avantaj liniștitor. În minutul 27, după o combinație Stromajer-Ljubinkovic pe partea stângă, al doilea a centrat pentru Viglianti, care a reluat perfect cu capul pe lângă Albuț. Scorul putea lua proporții după ce Iorga (34) a scăpat singur pe dreapta în urma unei pase a lui Perendija, dar a tras puțin pe lângă, iar două minute mai târziu Giurgiu a trimis cu capul peste poartă dintr-o poziție asemănătoare cu cea din care Viglianti a marcat. Cu cinci minute înainte de pauză, Iorga a driblat tot ce a prins, dar a fost faultat de Constantin, iar din lovitura liberă urmată, Stromajer a trimis sub bara transversală, însă s-a opus Albuț. În repriza secundă oamenii lui Dorinel s-au retras în stilul caracteristic și chiar dacă oaspeții nu au putut amenința serios poarta lui Grahovac, bosniacul a greșit decisiv la o fază fixă a rapidiștilor din minutul 73, scăpând mingea din brațe, iar Grigore a îndeplinit o simplă formalitate.

Formulă inedită

Chiar dacă nu a putut aduce jucătorii doriți în perioada de mercato, antrenorul Dorinel Munteanu a încercat o formulă nouă în partida împotriva Rapidului. Viglianti a fost titluarizat după golul victoriei marcat în prima etapă la Iaşi, iar pe post de vârf a fost folosit Jaka Stromajer, a doua oară de când a venit la Galați, formând cuplul de atac cu argentinianul, la fel cum a fost reprofilat și Paraschiv în sezonul în care Oțelul a câștigat campionatul. De asemenea, Benga, aflat la al doilea său joc în prima ligă, a fost utilizat la mijlocul terenului, la închidere, lângă Giurgiu.

Doar Inkango, dintre cei noi

Altfel, după ce a fost ridicată interdicția la transferuri și au putut fi legitimații jucătorii aduși în această vară, doar francezul Inkango, dintre cei nou veniți, a fost oprit în lot de Dorinel Munteanu. Inkango a intrat pe teren în minutul 55, în locul lui Buș, reușind de câteva ori să-și depășească adversarul direct.

Citit 1974 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2012 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.