Astăzi la JO 2012: Canoiştii Mihalachi şi Dumitrescu, ultima şansă la o nouă medalie pentru România

Astăzi la JO 2012: Canoiştii Mihalachi şi Dumitrescu, ultima şansă la o nouă medalie pentru România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Ultimele speranţe îndreptăţite la o nouă medalie pentru România sunt puse în echipajul de canoe dublu, care va trage în finala de la 1.000 de metri
Teoretic, aceasta este ultima zi în care sportivii români aflaţi în competiţii au şanse reale la obţinerea de medalie. Toate speranţele sunt puse în echipajul de canoe dublu, format din Liviu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, aceste din urmă format ca sportiv de mare performanţă la CSŞ Galaţi. Cei doi vor concura în finala probei de 1000 de metri, cu startul programat la ora 11.38 şi se tem de vântul schimbător care afectează în mod special culoarul unu de pe lacul Eton, cel pe care vor concura. "După cursa din semifinale le înţelegem pe fetele de la canotaj de ce nu au luat medalie. Condiţiile de cursă sunt imposibile. În loc să ne vedem de treabă, să tragem cât putem, stăteam să ne gândim cum ar fi mai bine, pe ce culoar să ne plasăm. Am atacat un pic târziu. Ne-am dorit locul doi, tot din cauza vântului, dar nu ne-a ieşit. Acum ne aşteaptă o finală mai grea decât ne-am închipuit", a declarat Mihalachi.

Coechiperul său, Liviu Dumitrescu, speră că vor avea şansa ca vântul să bată doar din partea stângă. "Vom pleca de pe culoarul unu şi este cum nu se poate mai rău. Dar poate va bate vântul din stânga, nu din dreapta, ca până acum. Sunt şase echipaje care au şanse la medalie, va fi o cursă infernală. Nemţii, azerii, ruşii, bieloruşii, dar şi cehii cred că pot urca pe podium", a spus Dumitrescu. Cei doi sunt cotaţi printre favoriţi, prin prisma palmaresului în această probă: campioni mondiali în 2010, campioni europeni 2012, bronz la CM 2011, bronz la CE 2011. Principalii lor adversari se anunţă a fi Germania (campioană mondială 2011, vicecampioană europeană 2012), Belarus (campioană olimpică 2008, bronz la CE 2012), Rusia (campioană europeană 2011, bronz CM 2010) şi Azerbaidjan (argint la CM 2012, argint CM 2011, argint la CE 2011).

Au capacitatea de a se autodepăşi

Antrenorul care l-a pregătit pe Mihalachi la CSŞ Galaţi în perioada junioratului, Adrian Maftei, mizează pe capacitatea celor doi de autodepăşire. "Ei ne-au demonstrat mereu că se autodepăşesc la marile competiţii. Fac asta chiar şi la aproape fiecare antrenament, cu atât mai mult sper să o facă în finala olimpică", a declarat Maftei.

La zece minute distanţă de această finală (11.48) se va da startul în cea de kaiac 4 – 1000 metri, unde este calificat şi echipajul României, ai cărei componenţi au declarat că speră să obţină o clasare pe podium. Altfel, de la ora 21.30, atleta Mirela Lavric va alerga în semifinalele de la 800 de metri.

 

Citit 1183 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2012 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.