INTERVIU Alexandrina Soare (HC Danubius): „Niciodată un antrenor nu are timp”

INTERVIU Alexandrina Soare (HC Danubius): „Niciodată un antrenor nu are timp”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua echipă feminină de handbal a Galaţiului, în linie dreaptă pentru sezonul care va debuta pe 6 septembrie * Primăria i-a acordat un buget de 200.000 de euro pentru anul în curs * Antrenoarea Alexandrina Soare spune într-un interviu că mai aşteaptă la echipă un inter şi un pivot


Incertitudinile care au planat în această vară asupra viitorului handbalului feminin gălăţean s-au încheiat la sfârşitul acestei săptămâni. Oraşul nostru va fi în continuare reprezentat în prima ligă, prin HC Danubius, după preluarea echipei HC Oţelul, lucru confirmat de Federaţia Română de specialitate. Joi, s-a stabilit şi bugetul pe care noua echipă de handbal îl va avea la dispoziţie pentru lunile rămase din acest an. Este vorba de 900.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro) bani care provin de la Primăria municipiului Galaţi. De asemenea, a fost rezolvată şi prezenţa în turul trei al Cupei Cupelor, aceeaşi echipă Danubius urmând să reprezinte Galaţiul în Europa.

Continuitate pe banca tehnică

Alexandrina Soare, antrenoarea care a dus Oţelul în sezonul trecut până pe locul cinci (în ciuda gravelor probleme financiare), a ales să rămâna la cârma echipei Danubius, chiar dacă în acest moment are misiunea cea mai ingrată! Rămasă cu doar opt handbaliste din sezonul precedent, antrenoarea se află în postura de a forma o nouă echipă competitivă, cu doar patru săptămâni înaintea startului de campionat. În acest sens, la Galaţi se află deja în pregătiri patru sportive din Ucraina şi alte câteva din România. În acest weekend vor mai sosi alte două jucătoare de valoare din ţară.

 

- Aţi disputat zilele trecute un amical cu Dunărea Brăila. Care a fost impresia generală?

- Fetele au jucat bine, motivat, nu s-a cunoscut că sunt şi jucătoare noi. Cele care ne-au rămas de la fosta echipă şi-au dat silinţa şi au reuşit să le mobilizeze atât pe ucrainence cât şi pe cele din ţară: extrema stânga şi interul dreapta. Am fost foarte mulţumită şi încântată, pentru că s-a văzut şi dorinţă, şi ambiţie. Acum mai rămâne să reuşim şi în timpul campionatului.

 

- Aveţi timp suficient pentru pregătirea noului sezon?

- Niciodată un antrenor nu are timp. Iar la noi chiar că este o perioadă scurtă până la începerea campionatului (n.r. - 6 septembrie). Să vedem dacă o să reuşim să disputăm câteva meciuri amicale, dacă nu, trebuie să ne adaptăm şi să rezolvăm problema din mers. Nu avem altă variantă.

 

- Sunteţi mulţumită de cele patru ucrainence?

- De două dintre ele sunt mulţumită, este vorba de pivot şi de centru. Interul dreapta se vede că este mai firavă. Singurul semn de îndoială îl am faţă de portar. Rămâne să mă hotărăsc împreună cu conducerea, oricum cred că cele trei jucătoare de câmp vor rămâne.

 

- Vor mai veni şi alte jucătoare?

- Sper să mai adaug zilele acestea un inter stânga şi o altă jucătoare cu experienţă, un pivot, care să poată face ambele faze ale jocului. 

 

- Cum vedeţi noul campionat?

- Va fi foarte greu, dar sunt un antrenor ambiţios! Ne vom bate cât putem. Sper ca până în iarnă să mai vină una-două jucătoare cu experienţă, iar după perioada de pregătire de atunci, cu siguranţă echipa va avea o altă faţă în retur.

Citit 2669 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2012 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.