Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Conducerea clubului spune că nu are fonduri să susţină nici măcar până la sfârşitul anului participarea echipei de seniori în Liga Naţională. Ar fi pentru prima dată din 1971 încoace când Galaţiul nu are echipă de seniori în campionat


Viitorul apropiat al echipei de hochei pe gheaţă CSM Dunărea Galaţi este sumbru, după cum susţin cei din conducerea grupării. Mihai Brandabur, directorul clubului, a afirmat că în acest moment cea mai probabilă variantă este neînscrierea formaţiei de seniori în Liga Naţională, datorită bugetului prea mic pentru a se putea rezista măcar până în decembrie, la jumătatea sezonului. Tocmai datorită lipsei de bani, echipa care a terminat ediţia trecută pe locul 4 se antrenează pe uscat, în Galaţi, refuzându-se invitaţia de a se intra pe gheaţa patinoarului de la Cârţa, la „Cupa Ciucului de Sus”.
CSM Dunărea este o grupare bugetară, cu finanţare de la Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret, iar în acest an i-a fost alocată suma de 380.000 de lei, mai mică cu 70.000 de lei faţă de anul precedent.
„În acest moment mai avem în cont cam 100.000 de lei, aproape un sfert din cât ne-ar trebui la echipa de hochei seniori pentru tot sezonul. Numai că din aceşti bani trebuie să susţinem activitatea şi la celelalte secţii ale clubului, astfel că nu avem cu ce să rezistăm în Liga Naţională nici măcar până la începutul lunii ianuarie, când teoretic am intra pe bugetul de anul viitor. Se poate şi mai rău, avem informaţii de la ANST că ne aşteaptă chiar o rectificare bugetară negativă. Cel mai probabil, nu ne vom înscrie în campionat. Nu are sens să încurcăm lumea, să ne chinuim jucătorii ce ar rămâne în lot prin deplasări doar ca să facem figuraţie”, a declarat Mihai Brandabur.

Speranţe doar de la municipalitate
Directorul clubului a adăugat că singura sa speranţă se leagă de un eventual ajutor din partea municipalităţii. „Cu tot sprijinul substanţial al sponsorului nostru, Ion Corciovă, tot ne-ar mai trebui în jur de 150.000 de lei. Am informat ANST, dar sunt şanse mici să fin ajutaţi de acolo. Singura speranţă este legată de o eventuală suplimentare a sprijinului primit de la Primărie”, a precizat Mihai Brandabur. Însă, reprezentanţii Primăriei spun că nici bugetul municipalităţii nu prea mai permite un astfel de ajutor financiar, spre dezamăgirea fostului hocheist Ion Corciovă, sponsor al echipei.
„Bugetul de la club este pe terminate şi mi-e teamă că echipa mare se va desfiinţa. Marele necaz este acela că sunt jucători de valoare care vor să vină la Galaţi: Adorjan, Kerestesz sau Pall, de la Miercurea Ciuc, dar şi gălăţenii de la Steaua, Mărcuş şi Irimia, pe care deocamdată i-am refuzat, neavând susţinerea materială necesară. Nu mai spun că pot aduce cinci slovaci. Nu pot să fac eu totul, singur'', a declarat Corciovă.
Ar fi pentru dată după 41 de ani, de la înfiinţarea echipei în 1971, când CSM Dunărea nu va avea echipa de seniori în competiţie. Nici măcar în perioada anilor ’90, când timp de cinci ani nu a fost gheaţă la patinoarul din Galaţi, nu s-a ajuns într-o situaţie atât de critică.

Citit 1698 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 10:01

4 comentarii

 • postat de changes Sâmbătă, 22 Septembrie 2012 12:39 Link la comentariu
  0
  0

  Atunci trebuie schimbat managementul, sa vina cineva care sa aduca bani, sponsori etc, nici nu te poti plange in presa ca te-ai trezit acum ca n-ai bani.... dar probabil si pentru functia de director la hochei e bataie, ca se trag bani si de-acolo :)) fara proiect pe termen mediu si lung n-ai nici o sansa, iar cei de-acolo probabil sunt invatati sa faca management dupa ureche... doar a mers pana acum.

  Raportează
 • postat de galatean Duminică, 16 Septembrie 2012 14:46 Link la comentariu
  0
  0

  ce sa-i faci, daca banii s-au dus la Danubius....si nu-l au presedinte pe jurnalistul Pantea....

  Raportează
 • postat de alex Duminică, 16 Septembrie 2012 04:35 Link la comentariu
  0
  0

  Aia au tot furat de acolo, sa nu uitam ca juniorii nici asta-iarna nu se antrenau ca veneau bastanii sa-si plimbe pipitele....

  Raportează
 • postat de Vrem înapoi echipa de hokey Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 11:21 Link la comentariu
  0
  0

  Vă trebuie un singur lucru. Un manager nou care să dispună de patrimoniul însemnând Patinoarul şi ce-i pe acolo. Un alt director la clubul de hokey şi de văzut cine sunt sponsorii de acolo şi cu se ocupă. Să nu ne trezim cu cine ştie ce contracte dubioase. Vă aduceţi aminte de Casa Tineretului ( Casa roşie), de sediul UTC ( Clubul Sidney), Casa de Cultuă a Sindicatelor şi altele luate de băieţii deştepţi? Gestionarea cu eficienţă a spaţiului poate acoperi toate cheltuielile. Şi ale echipelor de seniori şi de copii şi pentru întreţinere, utilităţi , dezvoltare. Acum vedem o altă consecinţă a mandatului Dumitru Nicolae.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.