Derbiul Dunării de Jos în Cupa României - Oţelul, duel cu CF Brăila în optimi

Derbiul Dunării de Jos în Cupa României - Oţelul, duel cu CF Brăila în optimi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Sorţii au hărăzit ca un nou episod al eternei rivalităţii fotbalistice dintre cele două oraşe vecine să desemneze una dintre calificatele în sferturile de finală * Antrenorul echipei brăilene este fostul jucător al Oţelului, Alin Pânzaru

De data aceasta, cei de la FC Oţelul au avut noroc la tragerea la sorţi a partidelor din optimile de finală ale Cupei României, care a avut loc ieri. Echipa gălăţeană a fost unul dintre cei trei capi de serie căreia i-a fost hărăzit un adversar din liga secunda. Mai mult, este vorba chiar de adversarul dorit de cei de la Oţelul, formaţia CF Brăila, desemnată în urma tragerii la sorţi să fie gazda acestui derbi al Dunării de Jos, ceea ce înseamnă atât un adversar accesibil pentru roşu-alb-albaştri cât şi o deplasare foarte scurtă. Mai rău ar fi fost fie o deplasare tocmai la Botoşani, fie un adversar din a doua urnă valorică, precum Petrolul sau Pandurii.

Şanse mari să se joace la Galaţi

Reprezentantul Oţelului la tragerea la sorţi a fost Narcis Răducan, care era bucuros că prezenţa sa a fost una cu noroc. „Misiune îndeplinită! Aşteptam cu toţii un derbi al Dunării, sunt mari orgolii în joc şi sper să avem parte de un stadion plin”, a declarat Narcis Răducan. Acesta a precizat că, deşi în urma tragerii la sorţi meciul ar trebui să aibă loc la Brăila, televiziunile care au cumpărat drepturile de difuzare şi-au exprimat intenţia ca ora de disputare să fie una care să necesite instalaţie de nocturnă, astfel că sunt şanse mari ca duelul dintre cele două vechi rivale să se joace la Galaţi. „Am discutat cu televiziunile şi din ce mi-au spus cred că sunt şanse cam de 90 la sută să jucăm la Galaţi”, a spus Răducan.

Duelul era dorit de ambele echipe

Antrenorul Oţelului, Viorel Tănase, era încântat de faptul că sorţii au decis exact duelul care era dorit atât de gălăţeni cât şi de cei de la CF Brăila, echipă antrenată de fostul său coechipier de la Oţelul, Alin Pânzaru. „Narcis a avut mână bună. A ieşit exact cum a pronosticat Alin. L-am sunat imediat după ce a câştigat meciul din şaisprezecimi ca să-l felicit şi el mi-a spus că ne vom întâlni în meci direct în optimi. Suntem favoriţi, avem un adversar dintr-un eşalon inferior, dar nu ne va fi uşor, au o echipă care stă foarte bine în teren şi poate pune probleme”, a declarat Viorel Tănase.

Echipa brăileană se află pe locul şase în Seria I din Liga a II-a, cu patru puncte din trei jocuri. Duelul cu Oţelul va avea loc exact la 20 de ani de la sezonul în care Dacia Unirea Brăila a jucat finala Cupei României (0-2 cu U. Craiova).

Celelalte jocuri din optimi vor fi: Delta Tulcea - Rapid Bucureşti, CFR Cluj - FC Botoşani, Concordia Chiajna - Steaua Bucureşti, Pandurii Târgu Jiu - Dinamo, Astra Ploieşti - CS Turnu Severin, FC Braşov - Petrolul Ploieşti şi Ceahlăul Piatra Neamţ - Gaz Metan Mediaş. Meciurile vor avea loc pe 30, 31 octombrie şi 1 noiembrie, programul exact urmând a fi stabilit de Comitetul de Urgenţă al FRF, în funcţie de solicitările de televizare.

 

Programul complet al optimilor de finală din Cupa României

Delta Tulcea - Rapid Bucureşti

CF Brăila - Oţelul Galaţi

CFR Cluj - FC Botoşani

Concordia Chiajna - Steaua Bucureşti

Pandurii Târgu Jiu - Dinamo

Astra Ploieşti - CS Turnu Severin

FC Braşov - Petrolul Ploieşti

Ceahlăul Piatra Neamţ - Gaz Metan Mediaş

 

Citit 1791 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2012 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.