Echipa de hochei CSM Dunărea Galaţi rămâne în viaţă
Foto: Foto: Sorin Pană

Echipa de hochei CSM Dunărea Galaţi rămâne în viaţă
Căpitanul echipei gălăţene, Cătălin Geru, va fi al 24-lea sezon consecutiv în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Problemele financiare au început să se rezolve astfel că CSM Dunărea s-a înscris în campionat * Lotul va fi fortificat prin întoarcerea a trei gălăţeni ce au jucat pentru Steaua în ultimele sezoane, aşteptându-se şi cel puţin trei hocheişti cehi


Veşti bune pentru iubitorii hocheiului din Galaţi, echipa de seniori CSM Dunărea va participa totuşi în Liga Naţională, după ce în urmă cu mai puţin de o lună conducătorii clubului anunţau că cel mai probabil nu vor înscrie echipa în campionat din cauza bugetului insuficient. În cele din urmă s-au găsit soluţii pentru rezolvarea problemelor de ordin financiar, mizându-se în mare măsură pe sprijinul municipalităţii, de unde se aşteaptă o suplimentare a fondurilor alocate acestui club.

„Din ce informaţii am până acum, suplimentarea fondurilor cu care ne-a ajutat Primăria a primit aviz favoribil în comisiile Consiliului Local, mai urmează validarea în plen, la următoarea şedinţă. Cu banii ce-i mai avem noi şi cu sponsorizarea primită de la Ionel Corciovă (n.r. - fost hocheist la Dunărea), o putem scoate la capăt”, a declarat Mihai Brandabur, directorul clubului.

Noul sezon nu va fi abordat doar pentru a avea continuitatea necesară creşterii valorice a hocheiştilor tineri formaţi la Galaţi, ci cu ambiţii destul de mari. „Obiectivul nostru va fi să repetăm cel puţin performanţa din sezonul trecut, să fim din nou în semifinale”, a adăugat Brandabur.

Lot fortificat

Deja au fost perfectate primele două transferuri, urmând să se întoarcă de la Steaua doi dintre gălăţenii plecaţi în urmă cu trei ani, Marius Mărcuş şi Ciprian Ţapu. De asemenea, sunt negocieri avansate şi pentru repatrierea unui al treilea gălăţean de la Steaua, Adrian Irimia. Totodată, se va încerca umplerea golului lăsat de slovacii ce au jucat la Dunărea în utlimele sezoane prin aducerea unor hocheişti din Cehia. „Trei jucători cehi sunt aşteptaţi să ajungă în România la începutul săptămânii viitoare şi nu este exclus să mai vină şi alţii”, a precizat Mihai Brandabur.

S-a intrat pe gheaţă, la Gheorgheni

Primul meci va avea loc pe 10 octombrie, în deplasare cu Sport Club Miercurea Ciuc, iar pentru a se prezenta onorabil la start echipa gălăţeană, care până acum s-a antrenat doar pe uscat, a plecat de miercuri la Gheorgheni, unde va sta într-un cantonament de pregătire pe patinoarul din localitatea amintită până la partida de debut în noul sezon. Primul joc la Galaţi este programat pe 16 octombrie, contra celor de la CSS HSC Miercurea Ciuc.

Citit 2129 ori Ultima modificare Joi, 04 Octombrie 2012 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.