Golgetera de la Danubius Galaţi, Iryna Glibko, poate ajunge la "Europene"
Foto: Venită în vară la Danubius, Iryna Glibko (centru) poate să devină o certitudine pentru naţionala Ucrainei

Golgetera de la Danubius Galaţi, Iryna Glibko, poate ajunge la "Europene"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evoluţiile excelente din partidele disputate cu Danubius Galaţi în campionatul românesc au propulsat-o pe handbalista Iryna Glibko la naţionala Ucrainei. 

Golgeteră a formaţiei antrenate de Alexandrina Soare (cu 35 de goluri în patru meciuri), jucătoarea sosită în această vară la malul Dunării a revenit în atenţia selecţionerului Leonid Ratner. În consecinţă, sportiva în vârstă de 22 de ani a îmbrăcat din nou tricoul Ucrainei, în cadrul Trofeului Carpaţi, după convocările din preliminariile Campionatului European.

Şapte goluri a înscris Glibko în turneul disputat la Oradea. Două dintre reuşite au fost în partida cu prima reprezentativă a ţării noastre, celelalte cinci fiind în confruntarea cu România B, singurul meci câştigat de Ucraina (scor 27-20) la Trofeul Carpaţi. România A, antrenată de Gheorghe Tadici, a câştigat competiţia. 

Dacă Iryna Glibko va continua seria evoluţiilor bune de la Danubius va avea o mare şansă de a fi prezentă în luna decembrie la Campionatul European. Naţionala Ucrainei este calificată la turneul final din Serbia, alături de alte selecţionate puternice, printre care Norvegia, Danemarca, Franţa, Ungaria şi România.

După pauza de trei săptămâni, campionatul intern se reia în acest weekend cu meciurile etapei a cincea. Fără nicio victorie în primele patru runde, handbalistele de la Danubius vor avea viaţă grea şi duminică (ora 11.00), când în Sala "Siderurgistul" va veni medaliata cu bronz a sezonului trecut, HC Zalău.

Citit 1216 ori Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2012 22:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.