Politica pumnului în gură: Amendă aberantă pentru Oţelul

Politica pumnului în gură: Amendă aberantă pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul gălăţean a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a LPF cu 10.000 de lei după meciul de la Chiajna, pentru un presupus comportament inadecvat al suporterilor săi


FC Oţelul a fost susţinută de un număr considerabil de suporteri la ultima partidă de campionat, cea din deplasarea de la Chiajna, iar comportamentul lor a fost considerat admirabil de cei prezenţi la meci, cu excepţia observatorului LPF, al cărui raport a făcut ca gruparea gălăţeană să aibă de suferit în urma unei decizii cel puţin bizare a Comisiei de Disciplină. Motivându-se un comportament inadecvat al fanilor gălăţeni, clubul roş-alb-albastru a fost sancţionat cu 10.000 de lei, deşi nu au existat scandări rasiste ori împotriva conducătorilor din fotbal.

„Considerăm că amenda acordată clubului a fost injustă, pentru că noi ne-am încurajat echipa favorită pe tot parcursul jocului. Atmosfera a fost una bună, ne-am susţinut echipa din primul până în ultimul minut. Nu au fost scandări rasiste, nici împotriva Federaţiei sau a Ligi Profesioniste de Fotbal, nici contra conducătorilor acestor entităţi. De altfel, de fiecare dată când au fost probleme, suporterii gălăţeni şi-au recunoscut vina, dar nu este cazul şi acum, când s-a petrecut o nedreptate. Cred că s-a vrut a fi un exemplu după cele întâmplate la Steaua - Rapid, dar din păcate are de suferit clubul nostru, fără să fi avut vreo vină”, a spus Leonard Gâbu, unul dintre liderii suporterilor prezenţi la jocul de la Chiajna.

Nu doar fanii consideră deplasată amenda primită de FC Oţelul, ci şi unul din conducătorii clubului care a fost prezent la meci. „Am fost la meci şi chiar nu a fost nimic în neregulă cu suporterii noştri, ba chiar s-au comportat foarte bine. Probabil, după tot ce s-a întâmplat la Steaua - Rapid, cei de la Comisie au devenit mai aspri şi vor să fie mai vigilenţi”, a spus Narcis Răducan, cel desemnat să conducă clubul gălăţean.

LPF, buget considerabil din amenzi

Numai în ultima etapă, Liga Profesionistă de Fotbal a strâns de la cluburi 30.000 de lei din amenzi acordate pentru scandări sau incidente între suporteri, deşi există şi partide la care nu s-ar fi impus astfel de măsuri. Pe lângă FC Oţelul, în această etapă, cu aceeaşi sumă a fost sancţionat şi CS Turnu Severin, iar cu câte 5.000 de lei s-au înscris pe lista păgubitelor FC Braşov şi FC Steaua. De altfel, acest procedeu de acordare de amenzi substanţiale se repetă în fiecare etapă, iar LPF culege în medie 30.000 de lei la fiecare rundă, pe aceleaşi considerente.

Se joacă de-a programatul

Clubul roş-alb-albastru a fost înştiinţat că partida „U” Cluj - Oţelul a fost reprogramată faţă de ţintarul stabilit iniţial. Astfel, jocul din etapa a XIII-a se va disputa vineri, 26 octombrie, de la ora 19.00 şi nu luni, cum se stabiliseră în primă fază. Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport.

Până atunci, Oţelul va evolua pe teren propriu împotriva formaţiei de pe locul trei, Astra Giurgiu, sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 19.00.

Citit 1792 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2012 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.