Emulaţie pentru juniorii Oţelului: Puştiul golgheter, la echipa mare

Emulaţie pentru juniorii Oţelului: Puştiul golgheter, la echipa mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Antrenorul Viorel Tănase îl monitorizează atent pe cel mai bun marcator de la "satelit", Bogdan Chipirliu, care se pregăteşte deja cu prima echipă


Atacantul Bogdan Chipirliu, cu şase reuşite la echipa a doua din tot atâtea partide, se pregăteşte alături de Costin, Giurgiu şi compania de mai bine de o lună şi jumătate. A făcut primii paşi la clubul roş-alb-albastru când avea opt ani, fiind remarcat de Vivi Stamate. „Sunt mulţumit că am făcut acest pas, e diferit la prima echipă, mă simt mult mai bine şi sper să am ocazia să debutez. Nu vreau să intru oricum pe teren, ci trebuie să şi demonstrez ceva, nu e de ajuns doar să fac act de prezenţă. Vreau şi eu să ştiu unde mă aflu, dacă pot face faţă la asemenea nivel”, a spus Bogdan Chipirliu, fotbalistul în vârstă de 20 de ani care la ultimul meci de la echipa a doua, pe lângă golul marcat, a creat şi o fază de generic: a trecut de doi adversari printr-o „braziliană” executată la perfecţie, dar şutul său a nimerit doar plasa laterală.

„Ţin foarte mult la el şi vreau să crească cu o mentalitate frumoasă. De aceea nu vreau să-i forţez debutul, aştept un moment prielnic, acum presiunea rezultatelor este imensă şi nu vreau să-l expun. Cât de aproape este momentul debutului, asta depinde foarte mult şi de el, de felul cum se va pregăti” a declarat Viorel Tănase, antrenorul Oţelului.

Deşi la un moment dat a întâmpinat probleme în carieră, fiind dezorientat şi fără un model, Chipirliu şi-a schimbat complet atitudinea şi de un an este cel mai bun fotbalist de la echipa secundă. „Când am preluat echipa, l-am găsit pe Chipirliu cu o atitudine necorespunzătoare, dar mă bucur că l-am făcut să înţeleagă şi pot să spun că s-a schimbat total, are atenţia îndreptată doar către fotbal. Ar fi putut face pasul mai devreme către echipa mare dacă nu pierdea acea perioadă. Are calităţi certe, este imprevizibil, cu o foarte bună tehnică individuală, execuţii surprinzătoare şi viteză de reacţie”, a spus Damian Băncilă, antrenorul de la echipa a doua.

Fără a avea un anume model, Chipirliu îi admiră pe Cristiano Ronaldo sau David Villa, iar când vine vorba de români, îl preferă pe Adrian Mutu.

Atenţie sporită pentru juniori

Prin programul „emulaţie pentru juniori” impus de conducerea clubului, în fiecare săptămână doi puşti de la echipa secundă se pregătesc cu prima echipă. Acum, pe lângă Chipirliu, se antrenează cot la cot cu foştii campioni şi Auraş Gohoreanu, marcator atât la echipa a doua, cât şi la juniori A.

"Este un proiect la care ţinem foarte mult, deoarece şi cei mici trebuie să vadă cum este să te antrenezi şi să joci în Liga I. Este o emulaţie fără de care nu se poate, doar aşa îi obligăm pe cei tineri să progreseze cât mai repede. Ne dorim să promovăm cât mai mulţi jucători din propriul Centru de Copii şi Juniori, este un obiectiv foarte important pentru FC Oţelul Galaţi", a declarat Narcis Răducan.

Clubul gălăţean este recunoscut pentru atenţia acordată Centrului de Copii şi Juniori, în echipa campioană din 2011 regăsindu-se foarte mulţi jucători crescuţi în fabrica de talente a roş-alb-albaştrilor. În acest moment, echipa secundă a clubului este neînvinsă în liga a treia, iar la nivelul juniorilor, atât la categoria A, cât şi la B, clubul gălăţean este pe primul loc într-o serie cu Steaua, Rapid, Viitorul sau Farul.

Citit 2807 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Octombrie 2012 22:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.