Dana Goldic Ancerencu, îngerul păzitor al echipei Danubius Galaţi!
Foto: Dana Goldic Ancerencu a demonstrat că în handbal portarii nu au vârstă

Dana Goldic Ancerencu, îngerul păzitor al echipei Danubius Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La 41 de ani, portarul echipei gălăţene a avut 21 de intervenţii salvatoare în confruntarea cu ASC Corona Braşov


Una dintre eroinele victoriei obţinute de HC Danubius Galaţi în faţa celor de la Corona Braşov, scor 25-24 (15-9), în etapa a VII-a a Ligii Naţionale feminine de handbal, a fost fără îndoială portarul Dana Goldic Ancerencu. Revenită în activitate pentru a ajuta noua echipă a Galaţiului în acest sezon dificil, handbalista a demonstrat că valoarea nu ţine cont de vârstă.

„Un meci normal, din punctul meu de vedere. Abia am revenit de două luni de zile, încerc să-mi ajut echipa, Sanda Soare a apelat la mine şi sper s-o pot ajuta. La portari, vârsta ideală este după 30 de ani. Mă bucur că am ajutat echipa, trebuia să vină şi o victorie, am muncit mult şi ne-am dăruit. Suntem pe val şi acum ar trebui să vină un rezultat bun şi cu Ploieştiul", a precizat Dana Ancerencu (41 de ani), autoare a 21 de intervenţii salvatoare în confruntarea cu Braşovul.

Fericită de prima victorie oficială obţinută în istoria clubului, antrenoarea celor de la Danubius, Alexandrina Soare, a declarat: „Vreau să le felicit pe fete pentru dăruirea exemplară, am reuşit să învingem o candidată la primele locuri. Sper ca fetele să evolueze la fel în continuare, să respecte ce am pregătit şi să vină rezultatele. Urmează un meci foarte greu cu Ploieştiul, echipă cu care ne batem pentru evitarea locului retrogradabil. Acum avem un moral bun şi fetele trebuie să se mobilizeze la fel cum au făcut-o cu echipa din Braşov. Le-am spus că orice meci se câştigă cu apărarea, s-a jucat foarte bine, chiar dacă în repriza a doua a intervenit şi oboseala, cele care au intrat pe teren au luptat, şi-au făcut datoria. Mulţumesc publicului, demult mi-am dorit o astfel de atmosferă”.

„Parcă a intrat dihonia în ele”

Declaraţia zilei a fost oferită de fosta mare jucătoare a României, Mariana Târcă. Supărată pe evoluţia jucătoarelor sale din meciul de la Galaţi, antrenoarea braşovencelor s-a arătat stupefiată de rezultatul final. “Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. Sunt total dezamăgită de cele care consideră că au statut de handbaliste. Parcă a intrat dihonia în ele. Ce ruşine am putut trăi la Galaţi nu cred că am mai trăit vreodată în viaţa mea. Când ajungem acasă, trebuie să îşi justifice comportamentul pe care l-au avut în acest joc. În acest fel nu se poate. Noi la Braşov vrem performanţă, nu ce au arătat ele în teren”, a punctat Mariana Târcă, antrenoarea Coronei Braşov, echipă ce şi-a propus să evolueze în Liga Campionilor.

Ploieşti, următoarea ţintă

Ultimul meci din acest an calendaristic din cadrul Ligii Naţionale pentru jucătoarele Danubiusului va fi cel de la Ploieşti (6 noiembrie), din etapa a VIII-a. În faţa unei contracandidate la evitarea retrogradării, gălăţencele îşi propun să obţină un rezultat favorabil, care să le îndepărteze de subsolul clasamentului. După această deplasare, HC Danubius mai are de susţinut dubla din turul trei al Cupei Cupelor, cu gruparea iberică, Balonmano Bera Bera. Ambele meciuri se vor juca în Spania, pe 10 şi 11 noiembrie.

Citit 3269 ori Ultima modificare Joi, 01 Noiembrie 2012 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.