Andreea Parfene ridică haltere pentru Galaţi, la Mondialul Universitar din Ţara Sfântă

Andreea Parfene ridică haltere pentru Galaţi, la Mondialul Universitar din Ţara Sfântă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După „Europenele” de juniori, actualul concurs este cel mai important pentru sportiva noastră * Gălăţeanca a început cu gimnastica, dar a performat în sportul halterelor * Andreea este studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii "Dunărea de Jos"


Sportul gălăţean se poate mândri cu o reprezentare mondială. În aceste zile, în Israel se desfăşoară întrecerile Campionatului Mondial Universitar de Haltere, la care participă cei mai buni sportivi studenţi sau absolvenţi. Între sutele de concurenţi se va afla şi gălăţeanca Andreea Elena Parfene. Ea face parte din delegaţia universitară a ţării noastre, alcătuită din două fete şi cinci băieţi. Delegaţia este condusă de foarte tânărul antrenor Valeriu Calancea, cel care a reprezentat cu succes, ani buni, ca sportiv, Clubul Dunărea Galaţi.

„Traseul” sportiv al gălăţencei

Reprezentanta noastră la întrecerile din oraşul Eliat are 19 ani şi deţine deja un palmares apreciabil. Dovadă este şi selecţionarea sa în lotul naţional pentru această importantă competiţie. Colega Andreei la acest important examen pentru halterele româneşti este Diana Berchi (în prezent la Clubul Steaua), dar ea s-a lansat în arena performanţei la Galaţi, pregătită, între alţii, de antrenorul emerit Gheorghe Gospodinov, la Centrul Naţional de Pregătire Olimpică.

Revenind la Andreea Parfene, aceasta a debutat în gimnastică, în grupa prof. Tudorel Lovin, unde a activat 9 ani. Cu şase ani în urmă a fost văzută de antrenorul Marin Otinceanu, care i-a întrevăzut calităţile pentru sportul halterelor. Şi iat-o pe performera de mai târziu în sala de antrenament a celor puternici. Alegerea s-a dovedit inspirată, performanţele anterioare demonstrând pe deplin acest lucru. O îndelungată perioadă s-a antrenat la Centrul Naţional de Pregătire Olimpică de la Galaţi, sub îndrumarea antrenorilor Costel Dimofte şi Mihai Nicolae.

Andreea s-a remarcat în competiţiile interne, unde - numai anul acesta - a cucerit şase medalii de argint la juniori şi tineret la „Naţionale”. Este multiplă campioană naţională de juniori şi tineret. În arena internaţională se poate mândri cu un loc VI la Campionatul European găzduit de Insula Afroditei - cu doi ani în urmă - unde a „smuls” 86 kg şi a „aruncat” 100 kg. În Israel va concura la categoria 58 kg.

O sportivă instruită

A urmat cursurile generale şi cele liceale - la Liceul cu Program Sportiv, pe care l-a absolvit în anul 2010. În prezent este studentă în anul al doilea la Facultatea de Educaţie Fizică din Galaţi (îndrumător - Liliana Nanu). Eroina acestor rânduri este pasionată de internet, fiind foarte prezentă pe reţeaua de socializare Facebook, unde are cinci sute de prieteni.

În delegaţie - încă un gălăţean

Din delegaţia României care se deplasează astăzi în Israel, pe calea aerului, din Capitală (plecarea, la orele prânzului) mai face parte un gălăţean. Este vorba despre Costel Dimofte, profesor la C.S. Şcolar şi vicepreşedinte al federaţiei de specialitate. De data aceasta, concitadinul nostru are calitatea de arbitru internaţional.

Amândorura le dorim mult succes: Andreei -să ridice cât mai multe kilograme, iar lui Dimofte - o prestaţie cât mai bună în arbitraj şi, în timpul dintre concursuri, un sfat util pentru Andreea Elena Parfene.

Citit 2803 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2012 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.