Oţelul, aproape de finala Cupei României: Semifinala începe în 2012, se termină în 2013
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul, aproape de finala Cupei României: Semifinala începe în 2012, se termină în 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meciul tur cu Petrolul Ploieşti, din penultima fază a competiţiei, va avea loc la Galaţi, pe 12 decembrie * Returul este programat la patru luni distanţă, în aprilie anul viitor


Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi au izbutit miercuri seară să se califice în semifinalele Cupei României, în urma victoriei din „sferturi” în faţa celor de la Ceahlăul. Un succes extrem de important pentru echipa gălăţeană, care rămâne astfel în cursa spre un loc în cupele europene prin intermediul acestei competiţii, în condiţiile în care în campionat poziţia din clasament nu lasă loc la astfel de speranţe. Oţelul s-a impus cu 2-0, chiar dacă condiţiile i-au fost ostile: partida s-a jucat pe terenul adversarei, iar antrenorului Viorel Tănase i-au lipsit şapte jucători importanţi, ceea ce înseamnă mai bine de jumătate de echipă.

Astfel, Oţelul va bifa cea de-a doua semifinală din istoria clubului, după cea din 2004, sperându-se ca şi acum să se ajungă cel puţin la acelaşi deznodământ, accesul în finală.

Două jocuri cu Petrolul în trei zile

În semifinale, echipa gălăţeană se va duela cu Petrolul Ploieşti, formaţie care a trecut în sferturi, pe teren propriu, de Concordia Chiajna, scor 2-1. Verdictul nu se va mai da ca până în această fază a competiţiei, într-un singur meci eliminatoriu, semifinala urmând să se se joace cu meciuri tur - retur. Prima manşă este programată la Galaţi, pe 12 decembrie, în timp ce jocul decisiv este tocmai programat tocmai peste patru luni, pe 17 aprilie 2013.

Cele două formaţii, Oţelul şi Petrolul, vor încheia astfel sezonul din acest an cu o dublă confruntare, după duelul din Cupa României urmând să se întâlnească, la un interval de numai trei zile, şi în campionat, tot la Galaţi, pe 15 decembrie, cu precizarea că atât meciul tur din Cupă cât şi cel din Liga I s-ar putea disputa cu o zi mai devreme sau una mai târziu faţă de datele anunţate, în funcţie de solicitările televiziunii care le va transmite.

„Tase” ar fi vrut ambele manşe în 2013

Antrenorul Viorel Tănase a mărturisit că nu este încântat de această programare şi că ar fi dorit ca ambele meciuri din semifinale să se dispute anul viitor. „Sincer, as fi dorit ca ambele meciuri cu Petrolul din Cupă să se dispute anul viitor. Se anunţă vreme rea şi chiar dacă avem încălzire la gazon tot nu sunt condiţii optime. Mai este vorba şi de oboseala fizică şi psihică a jucătorilor din ambele tabere, inerentă unui final de sezon încărcat. Noi avem şi mulţi accidentaţi, ne-ar fi prins bine ca şi meciul tur să fie anul viitor, plus că pot fi şi întăriri la echipă în iarnă. Oricum, sper să valorificăm avantajul de a juca acasă ambele meciuri şi să le câştigăm, chiar dacă avem un adversar puternic, cu jucători capabili oricând să facă diferenţa”, a declarat Viorel Tănase.

 

UPDATE: LPF a anunţat programul ultimelor două etape, meciul Oţelul - Petrolul din etapa a 20-a a Ligii I urmând să se dispute duminică, 16 decembrie, de la ora 18.00. Astfel, cel mai probabil, partida de la Galaţi din semifinalele Cupei României se va juca marţi - 11 decembrie sau miercuri 12 decembrie.

Citit 1502 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2012 08:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.