Oţelul iese din ceaţă! Victorie la Ceahlăul, în sferturile Cupei României (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul iese din ceaţă! Victorie la Ceahlăul, în sferturile Cupei României (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Partida de la Piatra Neamţ, a fost întreruptă în minutul 27 din cauza ceţii şi a fost reluată după o oră * Până atunci, scorul fusese deschis de Iorga, iar după reluare a fost majorat de Băjenaru * În semifinale, Oţelul va juca cu Petrolul, turul în acest an, la Galaţi, iar returul în 2013


Meciul salvării întregului sezon pentru Oţelul, de care depindea iernarea în coordonatele marii performanţe, visând la trofeu şi la accesul în cupele europene, a început în condiţii meteorologice speciale. Un sfert de finală mai mult în orb, aşa au fost nevoiţi jucătorii să dea mai ales pasele lungi, dacă se pot numi pase în condiţii de ceaţă foarte densă. Pentru privitori, atât cei din tribune cât şi cei din faţa televizoarelor, a fost un calvar, aproape imposibil de dat seama unde e mingea.

Pe teren, la câţiva metri distanţă fie se vedea cât de cât, fie Neagu o fi evoluat cu ceva lentile de contact speciale, cu infraroşu sau ce tehnologie anti-aceaţă o fi descoperit, de vreme ce a reuşit o pasă filtrantă perfectă, lungă, printre fundaşi, pentru Iorga, singur cu portarul şi finalizare calmă, minge plasată pe lângă portar pentru 0-1. Gazdele au reacţionat greu, prima lor ocazie venind în minutul 20, la o centrare din corner, portarul Simaitis respingând mingea reluată cu capul de Golubovici.

Cu fiecare minut trecut, ceaţa a devenit tot mai densă, astfel că arbitrul Marcel Bîrsan a decis să întrerupă partida în minutul 27.

Simaitis şi-a etalat valoarea

După aproape o oră de aşteptare meciul s-a reluat, cu Oţelul în ofensivă, portarul nemţean scoţînd de lângă bară la şutul lui Giurgiu (29’). Apoi Ceahlăul a echilibrat şi a încheiat repriza cu o ocazie uriaşă: Constantinescu a scăpat singur cu portarul, iar Simaitis a respins, demonstrând că-şi merită locul în lotul Oţelului.

Repriza a doua a început cu un pas la ofsaid întârziat al lui Perendja, Constantinescu era din nou doar cu Simaitis în faţă, dar a lobat peste poartă. Le fel de uriaşă a fost şansa lui Iorga de a închide meciul (54’), şut peste, singur cu portarul, uşor lateral stânga.

Următoarea şansă n-a mai fost ratată. Giurgiu a săltat superb peste fundaşi, Băjenaru s-a desprins şi a înţepat-o în plasă, lîngă bară. De ajuns pentru o  iarnă cu vise de mărire la gura sobei. În semifinale, adversară ne va fi Petrolul, meciul tur la Galaţi pe 18 decembrie, iar returul în primăvara anului viitor, abia după preconizată campanie de transferuri prin care Oţelul să redevină o forţă.

CEAHLĂUL P. NEAMŢ - OŢELUL GALAŢI  0-2

Meci disputat miercuri seară, în sferturile de finală ale Cupei României

Stadionul Ceahlăul, spectatori 1.500;

Au marcat: Iorga 11’, Băjenaru 65’;

Cartonaşe galbene: Viţelaru 83’, respectiv Perendja 17’, Neagu 52’, Giurgiu 85’;

Ceahlăul: Miron - Moreno, Aloisio (Viţelaru 73’), Ichim, Rusu (Velici 76’) - Achim, Monroy - Bădescu, Stana, Constantinescu - Golubovici. Antrenor Costel Enache;

Oţelul Galaţi: Simaitis - Râpă, Perendija, Sârghi, Murgoci (Ljubinkovici 60’) - Neagu (Benga 71’), Giurgiu - Iorga, Băjenaru, Stromajer (Viglianti 89’) - Punosevac. Antrenor: Viorel Tănase.

Arbitri: Marcel Bîrsan (central) - Miklos Nagy, Sebastian Gheorghe (asistenţi).

Citit 2918 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2012 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.