Multe echipe din Liga II, condamnate la desfiinţare de FRF: „Ne dau în cap în loc să ne ajute”

Multe echipe din Liga II, condamnate la desfiinţare de FRF: „Ne dau în cap în loc să ne ajute”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanul Auraş Braşoveanu, în calitate de reprezentant al grupărilor din eşalonul secund, estimează că o treime din echipe vor dispărea în urma deciziei celor din federaţie


În condiţiile unei crize financiare fără precedent în fotbalul românesc, ale cărei efecte sunt tot mai vizibile şi la echipele din Liga I, directorul departamentului de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Viorel Duru, a făcut un anunţ în urma căruia şi reprezentanţii cluburilor din liga secundă cred că multe grupări din acest eşalon vor avea zilele numărate: „Începând cu sezonul 2013/2014, în Liga 2 trebuie să obţină licenţa toate cluburile care vor participa în competiţie, inclusiv cele care promovează din liga 3” .

Preşedintele FCM Dunărea Galaţi, Auraş Braşoveanu, în calitate de preşedinte desemnat al viitoarei Ligii Profesioniste pentru Liga 2 (LPF 2), organism care aşteaptă sentinţa instanţei pentru dobândirea personalităţii juridice, a reacţionat vehement, acuzându-i pe cei din FRF că astfel se urmăreşte reducerea numărului de echipe.

„Cei din FRF uită că tot fotbalul românesc este în situaţie critică. Toată lumea se chinuie, se zbate să găsească soluţii, iar ei în loc să ne susţină, ne dau în cap şi ne calcă pe grumaz. Este o încercare de manipulare a competiţiei sportive. Vor neaparat să reducă numărul de echipe şi încearcă să o facă prin impunerea licenţierii, ştiind că prin regulament nu au cum”, a declarat Auraş Braşoveanu.

"UEFA nu impune o astfel de licenţiere"

Acesta a anticipat că efectul unei astfel de măsuri va fi devastator pentru fotbalul românesc. „Cel puţin o treime dintre cluburile din liga a doua vor avea mari probleme să supravieţuiască în noile condiţii impuse de FRF, iar pe termen mediu şi lung se va ajunge la multe zone fără fotbal. Va scădea drastic numărul copiilor ce practică acest sport, iar cu o bază limitată de selecţie inevitabil că vor apărea tot mai puţini jucători de valoare pentru fotbalul mare. UEFA impune licenţierea doar la echipele din cupele europene, în Spania, ca exemplu, doar la astfel de cluburi se cere licenţa, iar la noi se merge până la liga a doua”, a adăugat Braşoveanu.

Nereguli cu banii de la UEFA

Altfel, iniţiatorul proiectului LPF 2 a mai acuzat federaţia de nereguli în ceea ce priveşte destinaţia fondurile venite de la UEFA prin programul „Hattrick 3”, destinat dezvoltării centrelor de juniori. „Fiecare club trebuia să primească 140.000 de euro prin Hattrick 3, iar FRF, în loc să-i împartă, îi bagă pe toţi în hotelul centrului naţional de pregătire de la Buftea. Se invocă depunerea târzie a dosarelor, dar nu e adevărat. Le reamintesc că FCM Dunărea a fost prima care a depus documentaţia, în timp util. Vom informa UEFA despre aceste nereguli”, a mai acuzat Auraş Braşoveanu.

Citit 1781 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Decembrie 2012 23:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.