Cristi Munteanu, fostul portar al Oţelului, condamnat la închisoare cu executare

Cristi Munteanu, fostul portar al Oţelului, condamnat la închisoare cu executare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul fotbalist Cristi Munteanu a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, în care sunt cercetate mai multe persoane care înşelau companiile de asigurări cu furturi fictive ale unor autoturisme de lux, fostul dinamovist Andrei Mărgăritescu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia instanţei Curţii de Apel Bucureşti (CAB) nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Practic, s-au menţinut sentinţele date de Tribunalul Bucureşti în 26 aprilie, când Cristi Munteanu era condamnat pentru complicitate la tentativă de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Portarul Oţelului din perioada 2000-2002, declara după prima sentinţă că nu prea mai are încredere în justiţie de vreme ce el şi Mărgăritescu sunt singurii prejudiciaţi din acest dosar prin confiscarea maşinilor pe care le cumpăraseră de bună credinţă şi tot ei sunt scoşi ţapi ispăşitori. „Mi se dă cinci ani de puşcărie, deşi eu sînt păgubitul. Am plătit 32.000 de euro cash pe acel Audi, era înmatriculat, nu eu l-am înregistrat, iar acum am pierdut şi banii şi mă duc şi la răcoare. Ce justiţie a asta?! Tu vii cu o maşină la mine, eu o cumpăr la preţul pieţii, nu pe 300 sau 3.000 de euro, iar apoi intru la puşcărie din cauza ta. În acest dosar, nimeni nu e prejudiciat în afară de mine şi de Mărgăritescu, eu cu 32.000 de euro, ăla cu 28.000 de euro. O să merg până în pânzele albe, dar nu e corect ce mi se întâmplă mie. Şi asta se poate întâmpla oricui, fiindcă am fost cumpărător de bună credinţă”, declara Cristi Munteanu în aprilie.

Procurorii i-au acuzat pe Andrei Mărgăritescu şi pe Cristi Munteanu că sunt "dobânditori de drept ai unei maşini furate", despre care "aveau în mod clar cunoştinţă că face obiectul unei infracţiunui de furt".

Totodată, procurorii l-au acuzat în acest dosar şi pe omul de afaceri Alexandru Magherescu, fostul proprietar al unui autoturism Audi A8 care figura ca fiind furat în actele poliţiei, folosit de Andrei Mărgăritescu şi de Cristi Munteanu.

Magherescu era acuzat că i-a vândut maşina Audi A8, în urmă cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovist Cristi Munteanu. Ulterior, omul de afaceri a declarat maşina furată, pentru a încasa asigurarea pe ea. La începutul anului 2011, Munteanu i-a vândut maşina colegului său de la Dinamo Andrei Mărgăritescu.

Citit 1917 ori Ultima modificare Vineri, 07 Decembrie 2012 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.