Daud Gazale, transferat la Oţelul în toiul nopţii

Daud Gazale, transferat la Oţelul în toiul nopţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Mijlocaşul ofensiv Daúd Gazale, anunţat de presa din ţara sa aproape de un transfer la CFR Cluj, a semnat pe doi ani cu echipa gălăţeană

Negocieri purtate în mare secret, contract semnat mult după miezul nopţii, aspecte care dau o aură de mister ultimei lovituri date de conducerea Oţelului pe piaţa de transferuri. A patra achiziţie din această perioadă este un jucător cu profil ofensiv, care poate juca şi ca atacant sau ca mijlocaş lateral, dar despre care se spune că dă cel mai bun randament ca mijlocaş ofensiv central, în spatele vârfului de atac. Este chilian cu părinţi de origine palestiniană, are 28 de ani şi vine la Galaţi din postura de jucător liber de contract: Gazale Daúd Jared Álvarez. Conform directorului general al FC Oţelul, Narcis Răducan, cel care l-a monitorizat cu mare atenţie în ultimele luni, are în palmares două titluri de campion în Chile, plus o Cupă cu ultima sa echipă, Universidad Catolica, marcând un gol în manşa retur a finalei din 2011. S-a lansat la Deportes Concepcion, iar în 2008 a acceptat transferul la una dintre cele mai cunoscute echipe din Chile, Colo Colo, într-un moment în care de serviciile sale se interesaseră Paris Saint Germain şi Betis Sevilla, conform presei internaţionale de atunci. Evoluţiile sale l-au adus în postura de a deveni dintre favoriţii selecţionerului Marcelo Bielsa înaintea Campionatului Mondial din 2010, însă a avut ghinionul unei accidentări la gleznă şi a ratat acel turneu final. A urmat un sezon la Huachipato, iar din 2011 s-a transferat la o altă echipă de top din ţara sa, Universidad Catolica. „Este genul de playmaker tehnic şi rapid, omul din spatele vârfului care poate rezolva problema pasei decisive. Într-un singur sezon a dat 14 pase decisive de gol”, şi-a caracterizat Narcis Răducan ultima achiziţie.

Presa chiliană îl anunţa la CFR

În condiţiile în care aflaseră că în vară a fost în atenţia celor de la Steaua şi FC Vaslui, oficialii clubului gălăţean au negociat totul în mare secret. Totuşi, anunţul jucătorului pe contul său de twitter, că a plecat în România, a dus la apariţia unor articole în presa chiliană care-i anunţau transferul la CFR Cluj. „Ne-am gândit că nu e exclusă total această variantă, prin prisma faptului că el a fost la un moment dat coechipier cu Sixto Peralta, fostul jucător de la CFR. Dar am avut totul sub control mereu”, ne-a mărturisit Narcis Răducan.

Semnăturile, la ora 1,30

Pentru a fi siguri că nu vor apărea probleme ulterioare, cei de la Oţelul au dus jucătorul miercuri la clinici private din Bucureşti pentru vizita medicală, una extrem de riguroasă de vreme ce în total a durat şapte ore. Totul a fost în regulă, astfel că la ora 23,00 sosea în România avocatul jucătorului. S-au discutat ultimele detalii ale contractului, iar la ora 1,30 din noaptea de miercuri spre joi Daud Gazale semna pentru doi ani cu Oţelul. Acesta este al patrulea transfer făcut de Oţelul în această perioadă, după cele ale lui Alexandru Zaharia, Cosmin Vancea şi Victoraş Astafei, echipa gălăţeană fiind cea mai activă din Liga I în ceea ce priveşte achiziţiile pentru 2013.

Citit 2460 ori Ultima modificare Joi, 20 Decembrie 2012 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.