Cel mai longeviv hocheist român este nevoit să se gândească la retragere
Foto: Foto: Sorin Pană

Cel mai longeviv hocheist român este nevoit să se gândească la retragere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După 24 de sezoane consecutive în Liga Naţională, Cătălin Geru este forţat de problemele de sănătate să stea doar în tribună la meciurile coechipierilor de la Dunărea Galaţi


Căpitanul echipei CSM Dunărea Galaţi, Cătălin Geru, are coechipieri care nu au adunat ani de viaţă câţi are el în Liga Naţională. Actualul sezon a fost a 24-lea fără întrerupere care l-a găsit pe gheaţă în prima ligă pe hocheistul gălăţean care a împlinit în urmă cu două săptămâni 43 de ani, dar de data aceasta spune cu lacrimi în ochi că „cel mai probabil a fost ultimul start de sezon”.

Hocheistul care a fost cu echipa naţională la 14 campionate mondiale este nevoit să se gândească la retragere, suferind de hernie de disc. „La început durerile de spate nu au fost insuportabile şi am mai tras de mine, sperând că e doar vreo lombosciatică. Însă, s-au acutizat, se duce durerea în picior, este hernie de disc. În cele din urmă a cedat şi organismul meu la câte căzături pe gheaţă am avut. Nu m-am gândit niciodată că aşa va veni momentul retragerii, de la probleme medicale. Probabil că peste o lună va veni clipa meciului de retragere. Îmi dau lacrimile mereu când mă gândesc la asta, după o viaţă trăită pentru hochei, după 34 de ani pe gheaţă”, ne-a mărturist legendarul hocheist gălăţean. A încercat să facă totul pentru a mai putea juca, mergând chiar şi la un „vraci” din zona Târgu Secuiesc, celebru printre hocheişti. „A pus mulţi băieţi pe picioare, am încercat şi eu. Nu i-am spus de ce se văzuse la RMN, numai cât a pus mâna şi a dat şi el verdictul, spunând şi la ce vertebre e problema. Mi-a redus din dureri cam cu un sfert, dar doar atât. Cred ca voi ajunge la operaţie, dar chiar dacă va fi bine, mi-e greu să cred că după voi mai risca să joc. Viaţa mea e hocheiul dar nici să risc să ajung într-un scaun cu rotile”

Nu poate sta departe de echipă

Ieri, l-am prins la telefon în timp ce se întorcea de la Bucureşti. Fusese la aeroport să-şi aducă coechipierii străini la Galaţi. „Nu pot trăi departe de băieţi. Am fost cu echipa şi la turneul final al Cupei României, vin şi la antrenamente. E cumplit din tribună la meciuri, impulsul de a intra pe gheaţă să-i ajut e permanent”, a spus Cătălin Geru.

Sâmbătă (ora 17.00) şi duminică (ora 11.00) la Patinoarul Artificial din Galaţi vor fi primele meciuri din barajul pentru calificarea în semifinalele Ligii Naţionale, cele cu CSS Miercurea Ciuc. Cu Geru fără să mai îmbrace echipamentul atât de drag, doar în tribune.

Altfel, în această fază a competiţiei gălăţenii se vor mai duela pentru cele două locuri calificante şi cu Steaua, Progym Gheorgheni şi Sportul Studenţesc, în sistem campionat, cu câte o dublă confruntare pe terenul fiecărei echipe.

Citit 2714 ori Ultima modificare Joi, 03 Ianuarie 2013 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.