Sporting Lieşti, la ora bilanţului: Campioană de iarnă cu victorii pe linie

Sporting Lieşti, la ora bilanţului: Campioană de iarnă cu victorii pe linie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa Sporting Lieşti a încheiat prima parte a campionatului Ligii a IV-a cu un bilanţ deosebit. A susţinut 14 meciuri şi a înregistrat tot atâtea victorii. Niciun egal, nicio înfrângere; 42 de puncte, plus 21 la „adevăr” şi un golaveraj astronomic: 80-15.

A zdrobit-o pe Metalosport (a doua clasată) cu un categoric 6-1, a bătut Tecuciul cu 8-0, pe Toflea cu 4-0 şi pe Quantum Galaţi (o revelaţie a turului) cu 5-0. Adversarii care i-au ridicat ceva probleme au fost Gloria Iveşti, pe care a învins-o cu 1-0 şi Victoria Independenţa: 4-3.

Echipa din Lieşti - fie că s-a numit Avântul, Sporting Voinţa sau CS Sporting, actuala denumire - are o îndelungată tradiţie în campionatul judeţean. A participat la două meciuri de baraj pentru promovare (cu campioana Vasluiului şi cu CSM Moineşti), ambele încheiate cu insuccese, şi se pregăteşte pentru al treilea baraj, pe care lieştenii nu vor să-l mai rateze.

La Lieşti a început şi Cristi Brăneţ

La echipa lieşteană a jucat, în prima parte a carierei, portarul Cristi Brăneţ, care a mai evoluat sub culorile FCM Dunărea, CSMS Iaşi şi actualmente ale FC Oţelul.

Jucătorii evidenţiaţi ai campioanei au fost Georgian Ancerenco - 18 goluri marcate în tur, Vali Dorojan - 16, Robert Stoica - 15, Alex Postolea, Laurenţiu Nastea, Ştefan Adamache, Andrei Petrea şi Daniel Lovin. Alături de aceştia, din lot au mai făcut parte: Crihană, Movilă, Matei, Buruiană, Vieru, Scutaru, Voicu, Petcu, Munteanu şi Milan. Un lot foarte tânăr (media de vârstă 20 de ani) cu dorinţă de a obţine performanţe.

Părtaşi la ultimele realizări sunt şi primarul comunei, Iulian Boţ, ca şi sponsorii Vali Susanu şi George Scarlat.

Antrenor tânăr şi ambiţios

După două tentative de promovare în Liga a III-a, în vara acestui an va avea loc o a treia. „Avem o echipă foarte tânără, cu jucători valoroşi, cu care avem un singur obiectiv - promovarea”, ne-a declarat Doru Buciumeanu, antrenorul grupării lieştene. Este un obiectiv perfect realizabil, lieştenii căpătând deja experienţa necesară obţinerii unei performanţe sportive. Antrenorul Buciumeanu este de un an şi jumătate la Lieşti şi speră că în viitorul sezon să joace în Liga a III-a. Ca fotbalist, a jucat la Dunărea Galaţi. A fost promovat în Divizia B de Puiu Antohi, după ce îşi făcuse ucenicia la Liceul Sportiv. Antrenorul are doar 35 de ani, a fost component al lotului UEFA '96, avându-i colegi, printre alţii, pe Pancu şi Tararache. A jucat în diviziile B şi C. De puţină vreme este tătic.

Citit 3373 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Ianuarie 2013 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.