Crema handbalului european joacă la „Siderurgistul”! S-au epuizat biletele la Danubius - Oltchim
Foto: Danubius îşi face încălzirea cu Oltchim pentru viitoarele meciuri decisive în ecuaţia evitării retrogradării

Crema handbalului european joacă la „Siderurgistul”! S-au epuizat biletele la Danubius - Oltchim
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Katarina Bulatovici şi Marija Jovanovici – campioane europene în 2012 şi medaliate cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, Cristina Neagu – cea mai valoroasă handbalistă a lumii în 2010 şi Iryna Glibko – golgetera campionatului românesc, vor evolua sub privirile iubitorilor de handbal din Galaţi 


Micuţa sală „Siderurgistul”, cu o capacitate de doar 600 de locuri, le va găzdui sâmbătă (ora 12.45) pe câteva dintre cele mai valoroase handbaliste ale Europei. Personajul cheie al meciului dintre HC Danubius Galaţi şi Oltchim Rm. Vâlcea, din etapa a IX-a a Ligii Naţionale, va fi fără îndoială interul Oltchimului, Katarina Bulatovici, handbalistă care a câştigat la sfârşitul anului trecut titlul de campioană europeană alături de naţionala sa, din care a mai făcut parte o altă componentă a Oltchimului – Marija Jovanovici. La aceeaşi competiţie europeană, Bulatovici a fost declarată cea mai bună jucătoare pe postul de inter dreapta, iar prin cele 56 de goluri marcate a câştigat titlul de golgheteră a întrecerii. Ambele sportive au în palmares şi o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Londra (2012).


Interul dreapta al echipei Oltchim Rm. Vâlcea, Katarina Bulatovici, una dintre cele mai valoroase handbaliste din lume


Fanii handbalului din Galaţi vor mai putea vedea la lucru şi alte handbaliste de talie europeană: Cristina Neagu (cea mai valoroasă handbalistă a lumii în 2010), Ionela Stanca, Silvia Navarro, Allison Pineau sau Alexandrina Barbosa.

Toate aceste jucătoare de valoare doresc ca la finalul sezonului să câştige cu Oltchimul, pentru prima dată în istorie, trofeul Ligii Campionilor.

 

Glibko, „tunarul” Galaţiului

În condiţiile în care echipa pregătită de Alexandrina Soare nu a fost primenită cu vreo jucătoare în această iarnă, Iryna Glibko rămâne singura armă veritabilă de la linia de 9 metri a Danubiusului. Cu 71 de reuşite în cele şapte meciuri disputate în tricoul grupării gălăţene, ucraineanca este, alături de băimăreanca Melinda Geiger, cea mai bună marcatoare din campionatul românesc. Evoluţiile excelente de la Galaţi au propulsat-o pe Glibko şi la echipa naţionala a Ucrainei, cu care a fost prezentă la Campionatul European din decembrie.

„Oltchimul este o echipă valoroasă, dar noi vom încerca să nu ne speriem şi să facem un meci bun. Este bine că primul joc oficial din acest an îl disputăm împotriva lor, iar spectatorii cu siguranţă vor asista la un spectacol sportiv agreabil. Ne dorim să fie alături de noi şi să ne susţină. Ne-am pregătit bine, sper ca presiunea să nu apese pe fetele mele, nu avem ce pierde”, a precizat antrenoarea Danubiusului, Alexandrina Soare.

 

Premieră la „Siderurgistul”

Confruntarea de sâmbătă aduce şi o premieră în istoria existenţei sălii „Siderurgistul”. Accesul spectatorilor se va face pe bază de bilet, preţul acestuia fiind de cinci lei. Potrivit oficialilor echipei gălăţene, tichetele s-au epuizat încă de vineri. Cine nu a reuşit să-şi procure unul din cele 500 de bilete are şansa să urmărească meciul în direct la DigiSport 1 TV.

Citit 2121 ori Ultima modificare Vineri, 11 Ianuarie 2013 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.