Strategie comună pe termen lung: Parteneriat de anvergură între Oţelul şi FCM Dunărea

Strategie comună pe termen lung: Parteneriat de anvergură între Oţelul şi FCM Dunărea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele două cluburi au semnat un acord, ţinta proiectului fiind ca în viitorul apropiat majoritatea jucătorilor din ambele echipe să fie gălăţeni * Şase fotbalişti de la Oţelul trec la formaţia din liga secundă


Conducerile celor două grupări importante din fotbalul gălăţean au semnat sâmbătă un contract de colaborare, după ce au pus la punct un plan comun destinat promovării fotbaliştilor tineri crescuţi în propriile centre de juniori. „Unul dintre obiectivele principale este ca în maxim un an şi jumătate nucleul echipelor de Liga I şi Liga II să fie format din fotbalişti gălăţeni, crescuţi în cele două centre de juniori”, a declara Auraş Braşoveanu, preşedinte FCM Dunărea.

Principalul mod de colaborare va fi schimbul de jucători între cele două cluburi.

Printre efectele imediate se află rezolvarea uneia dintre problemele importante ale jucătorilor promiţători de la Oţelul care terminau junioratul şi riscau să se plafoneze în liga a treia (unde joacă Oţelul II) în condiţiile în care nu aveau culoar favorabil de moment spre prima echipa. „Se minimalizează astfel pierderea de fotbalişti talenţaţi ce au între 19 şi 21 de ani”, a mai punctat Auraş Braşoveanu.

Concret, şase dintre tinerii jucători de la Oţelul se vor prezenta astăzi la reunirea lotului celor de la Dunărea, unde vor juca până la vară: Chipirliu, Stoica, Andrei Marus, Cenak Firat, Ousmane Guye şi Gârleanu.

În sens invers, jucătorii promiţători formaţi în centrul de juniori de la Dunărea nu vor mai fi cedaţi la alte echipe şi evoluând în Galaţi vor putea fi monitorizaţi continuu, iar astfel au şanse mai mari de a fi promovaţi la Oţelul. Două mutări în acest sens au avut loc în această iarnă, Stelian Cucu şi Dan Popescu fiind în pregătiri cu formaţi de prima ligă.

Narcis Răducan, director general al FC Oţelul, s-a declarat încântat de semnarea acestui parteneriat. "Ne bucurăm că am reuşit aducerea clubului Dunărea în piramida FC Oţelul Galaţi, această mutare făcea parte din proiectul nostru. Având câte o reprezentantă în fiecare eşalon fotbalistic, putem creşte eficient cât mai mulţi jucători din pepiniera proprie. Astfel, am acoperit şi ultima breşă pentru a ne reconfirma prezenţa în galeria cluburilor care se respectă, a cluburilor care acordă o atenţie sporită propriilor talente”, a declarat Răducan.

Fotbaliştii ce vor fi schimbaţi între cele două echipe vor fi deţinuţi în coproprietate. „În cazul unor transferuri către alte grupări, cele două cluburi vor încasa un procent din suma de tranfer în funcţie de contribuţia avută la formarea jucătorilor respectivi”, a mai spus preşedintele de la Dunărea.

De asemenea, Auraş Braşoveanu a ţinut să precizeze că, în colaborare şi cu Primăria, va fi lansat şi un program social destinat atragerii copiilor către sport. „Nu ajung toţi fotbalişti, dar pentru sănătatea lor toţi vor avea de câştigat făcând mişcare. Galaţiul are două săli, la Ancora şi Siderurgistul, plus două terenuri sintetice, unde putem să ne preocupăm de sănătatea copiilor gălăţeni prin practicarea fotbalului”.

Citit 1871 ori Ultima modificare Duminică, 13 Ianuarie 2013 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.