Evenimentul sportiv al anului în Galaţi: Boxul topeşte gheaţa patinoarului

Evenimentul sportiv al anului în Galaţi: Boxul topeşte gheaţa patinoarului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gala în care Cristian Ciocan îşi va pune în joc centura de campion european al greilor, versiunea WBO, va avea loc pe 22 februarie la Patinoarul Artificial * Instalaţia de frig va fi oprită cu două săptămâni înainte pentru lucrările de amenajare


Deşi iniţial se stabilise ca marele eveniment sportiv de la sfârşitul lunii februarie să aibă loc la Sala Sporturilor, în cele din urmă s-a decis ca acesta să fie găzduit de Patinoarul Artificial. Pe lângă faptul că polivalenta încă nu a fost redeschisă şi exista riscul ca aceasta să nu fie funcţională la timp, a fost preferată arena patinatorilor în primul rând pentru capacitatea mult mai mare a tribunelor, cu amenajări suplimentare în jurul ringului putându-se ajunge la 6.000 de locuri.

Efectul secundar îl reprezintă scurtarea drastică a sezonului de patinat,  sportivii şi publicul putând să mai intre pe gheaţă doar în următoarele două – trei săptămâni. „Pe 3 februarie cred că o să oprim instalaţia, pentru a se putea face amenajările cuvenite pentru un eveniment de o asemenea amploare. Am anunţat echipele de hochei să-şi ia măsuri pentru a reprograma meciurile ce le vor mai avea de disputat din acel moment, să joace în deplasare”, ne-a declarat Eduard Grosu, directorul societăţii Gospodărire Urbană care are în administrare patinoarul. După gală, instalaţia de frig nu va mai fi pornită, pentru că operaţiunea costă foarte mult, în jur de 100.000 de lei,  cheltuială ce nu s-ar justifica pentru o perioadă de maxim o lună, cât ar mai rămâne din sezon.

Mihai Brandabur, directorul CSM Dunărea, spune că înţeleg situaţia specială şi că pe viitor această gală de box de la Patinoar va fi şi în beneficiul hocheiştilor clubului săi. „Din ce informaţii am, vor fi lucrări de renovare la vestiare, grupuri sanitare şi nu numai, de care apoi tot noi vom beneficia. Nu avem în fiecare zi şansa ca oraşul nostru să găzduiască un asemenea eveniment important, înţelegem situaţia. Cum am bătut weekendul trecut Steaua în deplasare, o putem face şi în celelalte meciuri”, a declarat Brandabur.

Cel mai ieftin bilet, 50 de lei

Cristian Ciocan, pugilist originar din Pechea, îşi va pune centura în joc în faţa ucraineanului Oleksiy Mazikin, acest meci (ora 23,00) fiind main-eventul galei ce va fi transmisă de Eurosport. Primăria va sponsoriza evenimentul cu 150.000 de euro, canalul de televiziune amintit urmând să difuzeze un clip de promovare a Galaţiului. O altă luptă foarte atractivă va fi cea dintre colegul lui Ciocan de la clubul german EC Boxing, Alexander Alekseev, şi americanul Garrett Wilson, câştigătorul urmând să devină challanger la titlul mondial IBF deşţinut de Pablo Hernandez. De asemenea, se intenţionează şi un meci feminin pentru titlul mondial, plus o luptă „K1”, în care Cătălin Moroşanu să întâlnească un adversar din SUA.

Biletele vor costa între 50 şi 200 lei, toate încasările urmând să revină Primăriei. Gala va începe la ora 18,30.

Citit 3953 ori Ultima modificare Luni, 14 Ianuarie 2013 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.