Felix Păun, antrenorul care i-a descoperit pe Bute şi Ciocan: „Box Club Bute din Pechea produce încă”

Felix Păun, antrenorul care i-a descoperit pe Bute şi Ciocan: „Box Club Bute din Pechea produce încă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Antrenorul Felix Păun este una dintre personalităţile boxului românesc, care i-a descoperit şi lansat spre înalta performanţă pe cei mai valoroşi pugilişti români profesionişti ai momentului, Lucian Bute şi Cristian Ciocan, la clubul la care îşi desfăşoară şi acum activitatea, Box Club „Bute” din Pechea.

- A mai trecut un an de activitate a Box Club Bute din Pechea. Cum consideraţi bilanţul acestei perioade?

- În calitatea mea de conducător, dar şi de antrenor al clubului ce-i poartă numele valorosului nostru boxer, mă pot declara mulţumit de ceea ce am înfăptuit. Deşi este loc pentru mai bine. În primul rând sunt foarte satisfăcut că un sportiv de-al nostru, Cristian Ciocan, a cucerit centura europeană la categoria grea, versiunea WBO. Pot spune că îi calcă serios pe urme „modelului” său, Lucian Bute. Se apropie meciul cu ucraineanul Oleksiy Mazîkin (n.r. – 22 februarie, la Galaţi) confruntare pe care Cristi o pregăteşte cu maximă atenţie. Este meciul unei etape intermediare obligatorii în drumul spre vârful piramidei boxului profesionist.

- Despre băieţii de la Pechea ce ne puteţi spune?

- Mă bucur că am reuşit să-l reactivez pe Marius Jecheanu. Este un boxer cu o bogată experienţă în ring, cu toate că are doar 23 de ani. Recent, Marius s-a clasat pe primul loc la un turneu internaţional organizat în oraşul vecin, Brăila. Obiectivele acestui an pentru Jecheanu sunt titlul de campion naţional de seniori (categoria 69 kg) şi cooptarea sa la lotul naţional. Atenţie deosebită o voi acorda şi juniorului Valentin Podaru (doar 15 ani – categoria 70 kg), pe care îl văd viitor campion, dar şi promovat la lotul naţional. Are calităţi cu duiumul şi – ceea ce este foarte important – este foarte serios. În afara acestor doi, în sală mai avem şi alţi tineri boxeri capabili de a performa.

Citit 5223 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Ianuarie 2013 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.