Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
10 comentarii

Viva Sport Club devine singurul club din Moldova la care se practică polo * Se face şi echipă feminină, s-au anunţat selecţii pentru copii de 8 ani şi mai mari


Sună neverosimil pentru un oraş în care de mulţi ani practicarea nataţiei este împiedicată de lipsa bazinelor, dar e real: în Galaţi se va face polo! Nu peste câţiva ani, atunci când se aşteaptă finalizarea proiectului Primăriei cu o investiţie de peste 8 milioane de euro într-un complex de naţaţie cu bazin de dimensiuni olimpice, ci chiar de acum.
Anunţul incredibil a fost făcut ieri de unul dintre cele mai tinere cluburi sportive din oraş, Viva Sport, care după cinci decenii readuce polo-ul la Galaţi. Foarte curând, în piscina proprie cu o lungime de 25 de metri a acestei grupări, situată în Bariera Traian, se vor monta porţile, anunţându-se că deja s-au deschis selecţiile pentru iniţiere.
Ideea îi aparţine antrenoarei de înot de la acest club Mihaela Hodină şi a fost generată de nevoia de a evita apariţia monotoniei printre copiii care până acum practicau doar înotul clasic. „Înotul doar pe culoar este poate cel mai monoton sport şi pericolul de a nu mai veni copiii cu plăcere la bazin este mare. Când le oferi mingea, e nebunie. De aici a venit ideea de face polo, pentru diversificare, este un sport foarte atractiv şi totodată foarte antrenant. Ca efort, polo este al doilea în topul celor mai solicitante sporturi, după rugby, astfel este foarte benefic dezvoltării fizice a copiilor”, a explicat antrenoarea cum s-a ajuns la „nebuneasca” decizie.

Unicat în Moldova

În condiţiile în care se intenţionează să se facă şi echipă feminină iar în ţară mai există doar trei astfel de formaţii, plus că în acest moment în toată Moldova nu se mai face polo nicăeri, Federaţia Română de Nataţie a asigurat clubul gălăţean că va oferi sprijin logistic. Singura problemă este că în piscina proprie vor putea fi jucate doar meciuri amicale. „La juniori se joacă doar în bazine de 25 de metri, ca al nostru, nu este asta o problemă. Însă, nu întrunim condiţiile de adâncime pentru meciuri oficiale, astfel că aici vor fi doar amicale, cele oficiale urmând să le susţinem în deplasare”, a precizat antrenoarea Mihaela Hodină.
Clubul a anunţat începerea selecţiilor pentru copii născuţi în 2004 şi mai mari, relaţii suplimentare putând fi obţinute la numărul de telefon 0744 954 624. În următorul weekend, vor veni să ajute la demararea acestui proiect antrenori cu experienţă în acest sport, cei de la CSŞ Pajura Bucureşti, în viitorul apropiat fiind aşteptată echipa naţională feminină pentru un meci demonstrativ.

Citit 3456 ori Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2013 09:35

10 comentarii

 • postat de For Australianul Miercuri, 23 Octombrie 2013 09:18 60.225.164.*** Link la comentariu
  0
  0

  If you can't impress people with your intelligence, confuse them with your bullshit.

  Raportează
 • postat de For Australianul Miercuri, 23 Octombrie 2013 09:17 60.225.164.*** Link la comentariu
  0
  0

  If you can't impress people with your intelligence, confuse them with your bullshit.

  Raportează
 • postat de http://dorinaion.blogspot.com.au/ Luni, 04 Februarie 2013 01:27 Link la comentariu
  0
  0

  Not everything is true, but let the liar enjoy it!:

  Raportează
 • postat de Australianca Luni, 28 Ianuarie 2013 11:14 Link la comentariu
  0
  0

  iNTERESANT

  Raportează
 • postat de danut Joi, 17 Ianuarie 2013 19:16 Link la comentariu
  0
  0

  superb comentariul lui Gicu Australianul!!! Rusine Nicolae ptr ca a refuzat infiintarea unei echipe de polo la Galati,dar ce sa ne miram ca mos Nicolae gonea absolut toti investitorii ! de asta nu avem aeroport, mall , nimic! Galatiul a ramas mult in urma altor orase ! Va asteptam d-le gicu australianu sa ajutati dv ca autoritatle locale din pacate....

  Raportează
 • postat de Gicu australianul Joi, 17 Ianuarie 2013 11:52 Link la comentariu
  0
  0

  Am sa-l rog pe domnul Marian Căpăţînă sa accepte multumirile mele pentru vestea buna si articolele precedente despre bazinul de la Baia Comunala, multumesc

  Raportează
 • postat de Gicu australianul Joi, 17 Ianuarie 2013 11:47 Link la comentariu
  0
  0

  se******ilor se va citi "se cu ri stilor" iar se******ii se va citi : "secu ristii", stie Viata Libera de ce a banat aceste cuvinte. Si apropo de acest excrement ady, sa vina la un meci de polo cand il voi invita eu. Cred ca nici nu stie cu ce se mananca acest sport. Animale au fost si mai sunt inca, de ce nu ar exista si un astfel de ady ? Este Galatiul plin de marlani acum si de aceea apreciez o astfel de initiativa fie ea initiata si de fii fostilor tovarasi. Jegosi ca ady au fost si mai sunt inca din nefericire, mi se face scarba de astfel de caractere.

  Raportează
 • postat de Gicu australianul Joi, 17 Ianuarie 2013 11:36 Link la comentariu
  0
  1

  Ultima echipa de Polo pe apa din Galati se infiintase in 1967 de catre unul dintre cei mai buni antrenori din lume si anume d-l Balint Adalbert zis nea TOTO. Un fost antrenor la steaua Bucuresti in 1949 cand steaua avea sa fie campioana Romaniei in urmatorii doi ani ca apoi sa antreneze echipa nationala a Romaniei. Dupa ce in 1956 la olimpiada de la Melbourne au plecat in strainatate mai toti jucatorii titulari, nea Toto a considerat ca e roman si locul lui este in Romania. Nu avea sa stie ca datorita securitatii si a securistilor avea sa ajunga la Galati sa doarma ca un sinistrat in bibiloteca clubului Dunarea Galati. Echipa galateana formata numai din fosti inotatori galateni printre care si va rog sa-mi dati voie sa-i mentionez pe toti ei chiar daca nu mai sunt in viata: Titi Luculescu portar (decedat), Fredi Schwing (decedat), Calin Alexandrescu (decedat), Mihai Popovici (capitanul echipei), Mihai Ungureanu, Mircea Dragu si Ion Gheorghe (Gicu) Rezerve: Puiu Purcel,Gica Stoian, Iordan Ion, Dan Ungureanu si Gheorghe Bontea (Ghita hotzu). Aceasta echipa a fost echipa de aur a Galatiului care se antrena in groapa de la baia comunala iar in 1972 a fost desfiintata pe criterii politice cunoscute doar de slugile sistemului bolsevic din Galati, antrenorul aruncat in strada si din mila unor galateni ajunsese profesor de inot la LVA unde invata copii sa inoate. Cativa ani mai tarziu avea sa scape de securistii care nu dormeau datorita lui si sa se mute la cimitirul eternitatea apoi la groapa comuna. Un om care a facut atat de mult pentru Romania care era apreciat de o lume a celui mai greu sport, avea sa sfarseasca in coltul dinspre Poligrafie al cimitirului Eternitatea.
  In aceeasi perioada a mai existat la Galati si o echipa de juniori antrnata de Ion Gheorghe(Gicu) si fostii mei jucatori erau : Canibalul (portar),Claudiu Cuhureanu, Pavel Dumitru, Iordan Ion, Dan Ungureanu, Nedelcuta Dumitru, Adrian Ciuhureanu, Marian Popovici, Lica Marasescu, Gabi Dumitrecu, Bujeinita.
  Pentru a desfiinta si aceasta echipa, autoritatile comuniste sub conducerea lui Constantin Dascalescu au hotarat sa ma ia in armata la marina militara in Mangalia unde am facut o alta echipa de polo pe apa „marina Mangalia” care s-a desfiintat dupa ce am terminat stagiul militar in 1974 cand am inteles ca locul meu nu este in Galati sau in Romania. Am plecat in Australia si nu credeam ca voi mai ajunge sa ma reintorc in orasul meu natal.
  Ma bucur ca am posibilitatea sa scriu aceste lucruri pentru a fi cunoscute de galatenii cu onoare si demnitate. Dusmanii sportului galatean la acea vreme erau: Oprica, Caradintz, Stanciu, Musat si inca 2-3 catei de pe la P.C.R.
  Poate noua generatie se va dezvolta in noile conditii vitrege. Personal am revenit in tara in anul 2000 si am dorit din tot sufletul sa fac un bazin de inot in parcul Rizer si sa subventionez o echipa de polo pe apa pe banii mei. Traian Mandru, Dumitru Nicolae si Fita Lovin sunt cei ce au zis nu unei investitii in anul 2000 si unei echipe de Polo pe Apa.
  Anul acesta am dorit sa revin in Galati din tarile calde si sa fac revelionul la bazibul de la Baia comunala cum il faceam candva prin anii '70. Primarul Stan mi-a comunicat ca nu au nevoie de bani,ca bazinul de la baia comunala nu a fost receptionat de primarie si nu-l poate inchiria asa ca am facut revelionul in Sydney la umbra cerului senin. Traiesc in Australia si daca o echipa de gagalici se va forma in Galati as vrea sa stiu pentru ca as vrea sa ajut cumva daca va fi o treaba serioasa. Pot fi contactat pe adresa de mail gicuion@yahoo.com. Va doresc succes din tot sufletul si in amintirea acelor galateni ce si-au dedicat viata sportului galatean mentionez ca unul dintre ei este Fredi Schwing zis farmacistul pentru ca era curat ca un farmacist.(zic dumnezeu sa-l ierte).

  Raportează
 • postat de eu Joi, 17 Ianuarie 2013 11:08 Link la comentariu
  0
  0

  de ce trebuie sa fim anti? da ce trebuie sa ironizam? apreciabila initiativa unui particular de a infiinta aceasta echipa, in conditiile in care de la primarie asteptam de ani de zile activarea baii comunale.

  succes copiilor!

  Raportează
 • postat de ady Joi, 17 Ianuarie 2013 08:23 Link la comentariu
  0
  0

  La toate celelate sporturi suntem asi; urmeaza sa fim campioni si la Polo :)).
  Cum vom putea sa vedem si noi meciuriule daca jucati mereu in deplasare? Alti bani, alta distractie.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.