UPDATE Cornel Râpă e al Stelei, Oţelul a acceptat noua ofertă făcută de Gigi Becali

UPDATE Cornel Râpă e al Stelei, Oţelul a acceptat noua ofertă făcută de Gigi Becali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gigi Becali a plusat până la 130.000 de euro, sumă pentru care clubul gălăţean a fost de acord să-l lase să plece imediat la Steaua


Telenovela „Cornel Râpă” s-a încheiat ieri după-amiază, după ce Steaua a mărit oferta făcută pentru un transfer imediat al fundaşului dreapta, iar Oţelul şi-a dat acordul.

Gigi Becali a declarat că Steaua va plăti 100.000 de euro către Oţelul, conform unor surse din interiorul clubului suma fiind ceva mai mare: 130.000 de euro. „Râpă este jucătorul nostru şi va pleca imediat în cantonament. Am dat 100.000 de euro pentru transferul lui, acum pleacă în Spania şi începe antrenamentele cu Reghe”, a declarat Becali.

Un sud-american în locul lui

Narcis Răducan, director general FC Oţelul, a confirmat tranzacţia, anunţând totodată că se află în negocieri avansate pentru un înlocuitor al lui Râpă, un sud-american de 20 de ani. "Am ajuns la un numitor comun cu Steaua şi s-a semnat acordul de transfer din partea noastră. Aşa cum am declarat, aveam deschiderea de a negocia cu Steaua transferul lui Râpă. Îi urăm multă baftă lui Cornel şi îi mulţumim pentru ceea ce a făcut la Oţelul. Ţinând cont de plecarea lui, ne-am orientat către un fundaş dreapta cu care negociem şi urmează să-l anunţăm în următoarele zile", a spus Răducan.

Râpă intrase în ultimele şase luni de contract cu Oţelul, iar sâmbătă noapte semnase cu Steaua un angajament valabil din vară, când ar fi devenit jucător liber. Steaua a oferit apoi 50.000 de euro pentru un transfer valabil de acum, Oţelul refuzând.

Râpă: „Suporterii mă condamnă pe nedrept”

Prima reacţie a fotbalistului după oficializarea transferului a fost să se adreseze celor la Oţelul. „Ţin să le mulţumesc conducătorilor de la Galaţi, nu atât pentru că şi-au dat acordul, cât pentru ce au făcut pentru mine în aceşti cinci ani”, a spus Râpă.

Acesta a adăugat că singura mâhnire este faptul că suporterii din Galaţi îl condamnă pentru că a ales Steaua. „S-a vorbit de oferte de la Mallorca şi din Ucraina, dar acestea au fost doar la stadiul de discuţii, nimic concret. De la vorbe la concretizare este cale lungă. Cei de la Oţelul mi-au pus pe masă pe 16 ianuarie o ofertă de prelungire a contractului prin care am simţit că nu mai sunt dorit. Practic, singura oferta concretă, rezonabilă, a fost de la Steaua, iar în aceste condiţii nu-mi mai permiteam să aleg cu sufletul. Văd că suporterii gălăţenii mă condamnă pentru alegerea făcută, sper să înţeleagă totuşi situaţia în care mă aflam. Eu sunt cu sufletul împăcat, Oţelul va rămâne în inima mea”, a declarat Cornel Râpă.

 

Citit 2533 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2013 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.