Cristian Ciocan, patru ore pe zi în sală. Meciuri de antrenament cu doi boxeri ruşi

Cristian Ciocan, patru ore pe zi în sală. Meciuri de antrenament cu doi boxeri ruşi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pugilistul din Pechea se pregăteşte în Germania, urmând să revină în ţară cu şase zile înaintea meciul de la Galaţi în care îşi pune în joc centura europeană WBO * Încă un nume „greu” a fost adăugat pe afişului galei din 22 februarie


Entuzismat că-şi va vedea un vis împlinit, cel de a boxa acasă, în faţa gălăţenilor, Cristian Ciocan mărturiseşte că una dintre grijile staffului său este de a-l tempera în pregătiri, pentru a se evita suprasolicitarea. „Deocamdată, am câte două antrenamente pe zi, de câte două ore, doar duminica nu intru în sală, aşa cum am procedat mereu înaintea unui meci. Chiar dacă vreau să dau totul în această luptă şi aş avea tendinţa să lucrez mai mult, trebuie să-mi respect programul, dacă te forţezi şi te supraantrenezi, este rău”, a declarat pecheanul.

Antrenamentele se desfăşoară în Germania, acolo unde şi-a avut mereu „cartierul general” de când a trecut la boxul profesionist, în urmă cu cinci ani. Cei de la EC Boxing, clubul la care activează, i-au planificat venirea în Galaţi pe 16 februarie, cu şase zile înaintea galei ce va avea loc la Patinoarul Artificial.

Pe 22 februarie, Ciocan îşi va pune în joc centura de campion european la categoria grea în versiunea WBO, în faţa ucraineanului Oleksyi Mazikin.  „Dacă voi câştiga, voi urca în clasament şi, încet-încet, mă apropii de un meci pentru titlul mondial. Nu o să-i dau nicio şansă, mai ales că o să mă bat acasă, o să dau tot ce-i mai bun din mine. Pe ucraineanul Mazikin îl cunosc foarte bine pentru că mi-a fost coleg la «Universum», clubul unde am boxat înainte. Este stilul rusesc pe ţăcăneală, nu e genul care să ţintească la KO. De luni voi începe sparringurile cu doi ruşi care au acelaşi stil ca al lui Mazikin, vor urma trei săptămâni de foc”, a spus Ciocan.

Vine şi ultimul adversar al lui Klitschko

EC Boxing a anunţat că s-a perfectat şi un alt meci extrem de atractiv la categoria grea pentru această gală, urmând să urce în ring şi libanezul Manuel Charr. Acesta a fost ultimul adversar al celebrului Vitali Klitschko într-un meci pentru centura mondială versiunea WBC disputat toamna trecută. Charr a fost învins prin KO în runda 4, aceasta fiind singura sa înfrângere la profesionişti, dintr-un total de 23 de meciuri. Libanezul îl va întâlni pe turcul Yakup Saglam, miza fiind titlul „WBC Internaţional Silver”.

Un alt cap de afiş al galei va fi meciul dintre colegul de club al lui Ciocan, Alexander Alekseev, şi americanul Garrett Wilson, câştigătorul urmând să devină challanger la titlul mondial IBF.

Citit 2304 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Ianuarie 2013 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.