Mutări spectaculoase la clubul gălăţean: Grigoraş, noul antrenor al Oţelului
Foto: Foto: Sorin Pana

Mutări spectaculoase la clubul gălăţean: Grigoraş, noul antrenor al Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul roş-alb-albastru a încetat relaţiile contractuale cu antrenorul Viorel Tănase, numindu-l în locul său pe Grigoraş * Odată cu instalarea noului antrenor se conturează şi definitivarea lotului, conducerea clubului căutând intens un atacant


După şapte ani de la prima instalare în funcţia de antrenor al Oţelului a lui Petre Grigoraş, tehnicianul a fost anunţat ieri pentru al doilea său mandat în aceeaşi funcţie. Aşa cum „Viaţa liberă” a anunţat în exclusivitate în ediţia online, fostul antrenor al celor de la Pandurii Tg.Jiu a fost numit în funcţia de antrenor principal în cursul zilei de ieri. „Îmi doresc să reiau activitatea, iar la Galaţi am lucrat trei ani şi jumătate. M-am simţit extraordinar la Oţelul, m-am înţeles foarte bine cu toată lumea, jucători, suporteri, conducători. Situaţia din clasament nu e prea grozavă, dar data trecută când am venit era şi mai grav şi a ieşit bine”, a declarat Petre Grigoraş înainte de anunţul oficial.

Conducerea clubului a confirmat numirea lui „Grig” pe postul de antrenor principal printr-un comunicat emis pe siteul oficial. „Am încetat astăzi (n.r. ieri), pe cale amiabilă, colaborarea cu antrenorul principal Viorel Tănase, om căruia ţin să-i mulţumesc pentru perioada petrecută la cârma echipei de seniori. Totodată, vă anunţ oficial că noul tehnician al FC Oţelul Galaţi este Petre Grigoraş, unul dintre cei mai bine cotaţi antrenori români. Prezentarea oficială a domnului Grigoraş va avea loc vineri, 1 februarie, la o oră pe care o vom anunţa în timp util. De asemenea, tot vineri veţi afla şi alte surprize în lotul de jucători care va fi deplasat în Spania pentru cel de-al doilea cantonament al iernii”, se arată în comunicatul semnat de Narcis Răducan, directorul general al FC Oţelul.

Nouă jucători din lotul actual au crescut cu „Grig”

Grigoraş a mai antrenat clubul roş-alb-albastru în perioada ianuarie 2006 – iunie 2009, reuşind o salvare miraculoasă de la retrogradare în primul sezon, iar apoi să califice echipa în Cupa UEFA (actuala Europa League), după ce a câştigat Cupa Intertoto. După plecarea de la Oţelul, Grigoraş a mai trecut pentru o scurtă vreme la Poli Iaşi, iar apoi a antrenat la Pandurii Tg. Jiu, formaţie pe care a salvat-o de la retrogradare în urmă cu două sezoane, devenind în scurtă vreme o pretendentă la cupele europene.

Din lotul actual, mai fac parte nu mai puţin de nouă jucători care au lucrat cu Grigoraş şi în mandatul trecut: Costin, Paraschiv, Giurgiu, Cârjă, Cojoc, Ilie, Sârghi, Iorga şi Neagu. Primii doi au sosit odată cu „Grig” la Galaţi, la începutul lui 2006, iar ceilalţi au debutat în prima ligă sub comanda actualului tehnician al roş-alb-albaştrilor.

Momentan, Oţelul are 22 de puncte strânse pe teren după 19 etape disputate şi este calificată în semifinalele Cupei României, acolo unde va evolua, în dublă manşă, contra celor de la Petrolul Ploieşti.

Brazilienii au ajuns în Galaţi

Cei doi brazilieni cu care cei din conducerea Oţelului poartă negocieri pentru transferurile lor, fundaşul dreapta Joao Antunes şi mijlocaşul Marcus Cunha “Marquinhos” (ambii 21 de ani), sunt împreună cu impresarii lor în Galaţi, urmând ca zilele următoare să se decidă soarta lor. Cei din conducerea Oţelului doresc rezolvarea transferurilor până la plecarea în cantonamentul din Spania, programată duminică, 3 februarie.

Curelea, următorul pe listă

Ultimul jucător dorit de formaţia gălăţeană este atacantul Costin Curelea, ultima oară la Sportul Studenţesc (liga a doua), club cu care se află în plin litigiu, fotbalistul depunându-şi memoriu pentru a rămâne liber de contract. Curelea ar rezolva problema atacantului de la Oţelul, semnalată zilele trecute chiar de fostul antrenor al gălăţenilor Viorel Tănase. Vârful dorit de gălăţeni are 28 de ani şi a evoluat în cariera sa doar la Sportul, pentru care a marcat 47 de goluri în ultimele cinci sezoane.

 

Citit 2551 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Ianuarie 2013 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.