Un antrenor gălăţean a reuşit o premieră istorică, calificarea din grupele Euroligii la baschet

Un antrenor gălăţean a reuşit o premieră istorică, calificarea din grupele Euroligii la baschet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Antrenorul gălăţean Florin Nini a reuşit o performanţă de răsunet la conducerea campioanei României la baschet feminin, CSM Târgovişte, calificarea în optimile de finală ale Euroligii, încă de la prima participare a unei echipe româneşti în cea mai tare competiţie europeană intrecluburi. Deşi la sfârşitul lunii decembrie echipa s-a despărţit de foarte multe jucătoare de valoare, trupa lui Nini a izbutit miercuri seară ceea ce părea imposibil, să obţină singurul rezultat care-i asigura calificarea în faza următoare, victoria în faţa liderului grupei B,  echipa slovacă Good Angels Kosice, cu scorul de 72-64. Campioana României s-a aflat mai mereu la conducerea ostilităţilor, însă nu a fost scutită de mari emoţii, mai ales spre final, când în ulimele două minute de joc adversara se apropiase la doar trei puncte diferenţă (scor 65-62).

Florin Nini, care câştigase anul trecut campionatul cu echipa târgovişteană, a început sezonul ca secund al grecului Giorgios Dikeoulakos, care apoi a demisionat, la începutul anului. Nini a acceptat să redevină antrenor principal, chiar dacă lotul se subţiase valoric în urma plecărilor de la echipă.

După meci, gândurile tehnicianului se îndreptau tot spre casă, la visul său de a face performanţă cu o echipă din Galaţi. „Poate va veni vremea să avem din nou echipă în prima ligă, eu vreau să fac ceva pentru Galaţi, însă nu depinde numai de mine. Dacă se va vrea, eu sunt pregătit”, a lansat Nini o provocare indirectă autorităţilor gălăţene.

Citit 1184 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2013 13:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.