Grigoraş, în sfârşit mulţumit: "Primul meci aproape de nivelul pe care-l vreau
Foto: Foto: Sorin Pana

Grigoraş, în sfârşit mulţumit: "Primul meci aproape de nivelul pe care-l vreau
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formaţia gălăţeană a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Atletico Paranaense din Brazilia * Stromajer a ratat un penalti în penultimul minut * A fost primul joc în care Grigoraş n-a schimbat toată echipa la pauză


Gălăţenii şi-au continuat seria amicalelor din Spania, din cadrul celui de-al doilea stagiu de pregătire centralizată al iernii, terminând la egalitate, scor 1-1, cu Atletico Paranaense, din prima ligă braziliană. Atletico a câştigat turneul „Marbella Cup”, competiţie la care au mai participat Oţelul, Rapid şi Dinamo din România, dar şi alte formaţii puternice din Europa.

Partida s-a disputat la „Sotogrande Polo”, baza sportivă la care gălăţenii se antrenează. Antrenorul Petre Grigoraş a trimis pe teren următoarea formulă: Grahovac – Cojoc, Costin, Ljubinkovici, Popescu – Neagu, Giurgiu, Paraschiv – Astafei, Curelea, Stromajer.

Oţelul a fost echipa mai bună în prima parte a jocului, ratând câteva ocazii importante de gol prin Stromajer, Paraschiv sau Curelea. Ultimul a fost şi cel care a deschis scorul în minutul 26, atunci când a fost găsit cu o pasă inteligentă la marginea careului, a pătruns cu mingea la picior şi şutul său de la 15 metri în dreapta portarului şi-a găsit ţinta.

Primul joc fără schimbări la pauză

Meciul cu Paranaense a fost primul din cele patru disputate în Spania în care antrenorul Petre Grigoraş nu a mai schimbat complet echipa la pauză. Ba mai mult, partea secundă a fost începută cu aceeaşi partitură. Chiar şi-aşa, brazilienii au reuşit să marcheze imediat după pauză, prin Bruno (48). Imediat după egalare a urmat o perioadă bună de joc pentru Oţelul, având ocazii mai mari decât adversarul.

Primele schimbări s-au efectuat în minutul 61, Didi şi Joao Felipe le-au luat locul lui Curelea şi Cojoc, iar în minutul 79, Simaitis, Vancea şi Marquinhos i-au înlocuit pe Grahovac, Paraschiv, respectiv Astafei. A fost primul joc în care Didi a evoluat şi pe alt post decât cel de vârf împins, iar evoluţia sa a fost cea mai bună de până acum, reuşind să scoată şi o lovitură de la 11 metri, în minutul 89, dar care a fost ratată de Stromajer. În ciuda penaltiului ratat, slovenul a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.

Antrenorul Petre Grigoraş s-a declarat mulţumit de prestaţia echipei sale: „Am jucat mult mai bine, am avut foarte multe situaţie de a marca. Este primul meci în care echipa s-a prezentat aproape de nivelul pe care l-aş dori eu”.

Citit 1632 ori Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2013 22:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.