Noi dezvăluri în scandalul transferurilor neregulamentare: Disperaţi, oltenii se apără cu minciuni
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Noi dezvăluri în scandalul transferurilor neregulamentare: Disperaţi, oltenii se apără cu minciuni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei de la SCM "U" Craiova au încercat să se apere de acuzaţiile făcute de HC Danubius Galaţi cu un presupus acord de plată între părţi, dar care e semnat doar de ei * Persoana a cărei semnătură lipseşte de pe document dezvăluie că acesta este inventat: „O astfel de înţelegere nu există”


Scandalul transferurilor efectuate în această iarnă prin încălcarea regulamentului de echipa feminină SCM "U" Craiova ia amploare. HC Danubius Galaţi a depus un memoriu la federaţie prin care sesizează că jucătoarele Carmen Amariei şi Simina Vezentan au fost legitimate de clubul craiovean deşi acesta avea interdicţie de a face transferuri. Danubius a prezentat documente prin care a arătat că fosta jucătoare a echipei din Craiova, Mihaela Pătuleanu, acum la Galaţi, depusese un memoriu la Federaţia Română de Handbal (FRH) prin care reclama neachitarea unor restanţe salariale. Ultima decizie a forului condus de Cristian Gaţu, luată de Consiliul de Administraţie al FRH în 15 octombrie 2012, a fost acordarea unui termen-limită pentru plata datoriei, 1 noiembrie 2012, în caz contrar clubul din Craiova nemaiavând dreptul să facă transferuri. Termenul a trecut fără ca SCM să o plătească pe Pătuleanu, dar cu toate acestea federaţia nu a ţinut cont de propria decizie şi a operat transferurile lui Amariei şi Vezentean.

Acord bilateral, semnat unilateral!

Printr-un comunicat, clubul din Craiova invoca în apărarea sa încheierea unei înţelegeri cu Nicolae Pătuleanu, tatăl şi reprezentantul legal al jucătoarei, pentru o eşalonare a plăţii în două rate, una la sfârşitul acestei luni şi cealaltă la finele lunii martie, şi anunţa totodată că a achitat integral restanţa pe 12 februarie.

Cei de la Danubius Galaţi spun însă că documentul trimis la federaţie, prin care craiovenii au încercat să dovedească existenţa acelei înţelegeri, este semnat doar de către reprezentanţii clubului. „Orice acord trebuie să aibă semnăturile tuturor părţilor implicate, altfel este nul. Oricum, chiar dacă acel acord nu ar fi o invenţie şi ar fi real, tot rămân în culpă. Au anunţat federaţia abia în 4 februarie că ar exista această înţelegere, până atunci nimic altceva, deci nu aveau dreptul să le transfere şi să le folosească pe Amariei şi Vezentean. Documentele prezentate de noi şi prevederile regulamentului sunt foarte clare, nu aveau dreptul să folosească aceste jucătoare”, a declarat Dan Pantea, preşedinte HC Danubius.

Nicolae Pătuleanu neagă existenţa acordului

Mai mult, Nicolae Pătuleanu, tatăl fostei handbaliste de la Craiova, susţine într-o adresă către HC Danubius, că înţelegerea invocată nu există: „Până la data întocmirii prezentei (n.r - 16.02.2013), S.C.M. Craiova nu a prezentat nici un document oficial (semnat de ambele părţi) reprezentând un acord în legătură cu eşalonarea sumelor restante, deoarece o astfel de înţelegere nu există”. De asemenea, Nicolae Pătuleanu precizează că un acord încheiat în februarie 2013 nu ar fi avut cum să „legalizeze” transferurile efectuate anterior: „Orice înţelegere ar fi fost inutilă, deoarce nu ar disculpa Sport Club Municipal Craiova în legătură cu nerespectarea termenului (1.11.2012) fixat în şedinţa din 15.10.2012 a Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal”.

Acest caz va fi analizat de Comisia de memorii a FRH marţi, 19 februarie.

 

Citit 1246 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2013 06:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.