Cristian "Hammer" Ciocan urcă în ring, diseară, la Patinoarul din Galaţi

Cristian "Hammer" Ciocan urcă în ring, diseară, la Patinoarul din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la ora 18,30 va începe o gală de box profesionist de mare anvergură al cărei meci vedetă va fi cel în care gălăţeanul Cristian Ciocan luptă să-şi apere centura de campion european WBO


Cel mai important eveniment sportiv găzduit de Galaţi în ultimii ani va avea loc în această seară, la Patinoarul Dunărea, o gală de box profesionist de mare anvergură, organizată Primărie şi de EC Boxing, clubul german al pugilistului gălăţean Cristian Ciocan.

De altfel, Christian Hammer, numele de ring al sportivului din Pechea, este capul de afiş, el urmând să lupte în main-eventul galei într-un meci în care îşi va pune în joc centura de campion european la categoria grea în versiunea WBO. Adversarul său va fi ucraineanul Oleksyi Mazikin, un pugilist experimentat în vârstă de 37 de ani, care are în palmaresul ca profesionist 28 de meciuri disputate: 18 victorii (4 prin KO) – 2 egaluri – 8 înfrângeri (4 prin KO). Pentru Mazikin va fi al doilea său meci cu centura europeană WBO ca miză, precedentul pierzându-l în 2011, în faţa cehului Ondrej Pala.

Partida lui Ciocan este programată să înceapă în jurul orei 23,00, dar gala va începe mult mai devreme, de la 18,30, în program fiind şi alte şase meciuri, unele dintre ele cu o miză foarte mare. Seara va fi deschisă de o partidă de box feminin, între debutanta la profesionism Natalia Smimova (Rusia) şi bulgăroaica Polina Penchev, meci prevăzut pentru patru runde. Va urma disputa dintre Noel Gevor (Germania, 5 victorii – 0 înfrângeri) şi Slavomir Selicky (Slovacia 18 – 10 – 1 egal). De la ora 20.00 va fi prima dispută pentru o centură (10 reprize), între colega de club a lui Ciocan, suedeza Klara Svensson (6-0) şi  Kremena Petkova (Bulgaria, 7-4-1), miza fiind centura WBC silver la categoria semimijlocie.

De la 20,40 va urca în ring ploieşteanul Iulian Ilie (18 – 6 – 2), care-l va avea ca adversar pe Peter Erdos (Ungaria, 6-2-3) pentru un meci de maxim 8 runde.

De la 21,30, moment din care va începe transmisia în direct de la această gală canalul Eurosport, va avea loc primul meci de mare atracţie. Germanul Manuel Charr (22 victorii – 1 înfrângere), care în septembrie anul trecut a luptat fără succes pentru titlul mondial al greilor cu Vitali Klistchko, va boxa cu turcul Yakup Saglam (28-1-0) pentru centrua WBC International Silver (12 runde).

Apoi, de 22,15, va fi o partidă cu o miză foarte mare, între rusul Alexander Alekseev de la EC Boxing (23-2-1) şi americanul Garrett Wilson (13-5-1), câştigătorul urmând să devină challanger la titlul mondial în versiunea IBF.

Ultimul meci, va fi cel vedetă, al gălăţeanului Ciocan, unde unul dintre cei trei arbitri judecători va fi fostul campion mondial Mihai Leu. Alexandra Ungureanu va intona imnul naţional al României, iar announcer va fi Cabral Ibaka.

Se intră doar până la ora 19,00

Având în vedere că gala va fi televizată în direct  (în afară de Eurosport) de sport.ro de la ora 19 şi de Pro TV (23.00, doar meciul lui Ciocan), organizatorii au anunţat că accesul spectatorilor va fi permis de la ora 16.00 şi doar până la 19,00, precizându-se că se va putea ieşi şi apoi reintra. Totodată, spectatorilor li s-a transmis că sunt aşteptaţi cu cât mai multe steaguri tricolore

Program prelungit  pentru transportul în comun

La sugestia "Vieţii libere", Primăria a solicitat societăţii de transport în comun Transurb să-şi prelungească programul în această noapte, iar cererea a fost acceptată. „Toate mijloacele de transport ale căror trasee cuprind zona Patinoarului Dunărea vor circula atât cât va fi nevoie, până când nu vor mai fi călători în staţiile de acolo”, a confirmat Genica Totolici, director Transurb.

Citit 3218 ori Ultima modificare Joi, 21 Februarie 2013 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.