Cristian Ciocan l-a demolat pe Mazikin! Victorie prin KO tehnic

Cristian Ciocan l-a demolat pe Mazikin! Victorie prin KO tehnic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pugilistul gălăţean Cristian "Hammer" Ciocan şi-a apărat cu succes centura de campion european WBO la categoria grea, noaptea trecută, în faţa ucraineanului Oleksi Mazikin, în cadrul unei gale de box ce a avut loc la Patinoarul Dunărea Galaţi.

Susţinut frenetic de cei aproximativ 3.000 de spectatori ce au umplut tribunele, Ciocan a început meciul emoţionat, astfel că primele două runde au fost echilibrate, cu un uşor avanaj al gălăţeanului. Din runda a treia, dominarea lui “Hammer” a fost totală. Gălăţeanul a arătat că are cu ce să aspire la titlul mondial, tehnică, viteză, inteligenţă, iar Mazikin s-a transformat în încasator. După şase runde în care a rămas miraculos în picioare, epuizat, Mazikin a renunţat, antrenorul său aruncând prosopul.

“Am primit multe lovituri la corp într-o zonă în care avusesem recent o accidentare, durerile au reapărut şi nu mai puteam continua. Nu mai puteam să mă mişc cum trebuie şi am fost nevoit să renunţ. Nu mai puteam face faţă şi nu avea sens să risc să se termine şi mai rău”, a explicat ucraineanul.

Învingătorul a recunoscut că, la primul său meci la profesionişti cu o asemenea susţinere din tribune, a fost marcat de emoţii. “Mi-am îndeplinit un vis, să boxez acasă, mă simt perfect. La început am avut emoţii, publicul a fost extraordinar. Cu o aşa susţinere nici nu simţeam loviturile primite. Managerul mi-a spus că în urma acestei victorii am urcat cam pe locurile 7-8 în ierarhia mondială. Trebuie să-mi stabilesc cu mare atenţie paşii următori, fără grabă, pentru a ajunge să lupt pentru titlul mondial”, a declarat Ciocan.

La finalul meciului, a urcat în ring pugilistul buzoian Bogdan Dinu, care luptă tot la categoria grea, acesta lansând fără succes o provocare lui Ciocan pentru un meci direct.

“Dinu să stea în banca lui, să se antreneze şi să muncească pentru a ajunge la acest nivel şi abia atunci va putea să facă astfel de provocări.. Am alte planuri, sunt provocări de la nume importante ale boxului mondial, am alt drum. Vreau să merg în sus, de ce să mă întorc jos? Ar fi un pas înapoi pentru mine. Nici nu cred că Dinu şi-a dorit cu adevărat să facă această provocare, mai degrabă a fost împins de cineva să urce în ring”, a replicat Ciocan.

Bogdan Dinu are la profesionişti doar nouă meciuri (toate câştigate), dar o singura dată a boxat în afara ţării şi nu a avut niciun meci pentru vreo centură până acum.

Citit 4997 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Februarie 2013 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.