FOTO / Oţelul, până la desfiinţare, aproape de retrogradare
Foto: Foto: Sorin Pană

FOTO / Oţelul, până la desfiinţare, aproape de retrogradare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formaţia gălăţeană a debutat cu stângul în 2013, pierzând pe teren propriu în faţa Petrolului, scor 0-1


OŢELUL GALAŢI – PETROLUL PLOIEŞTI  (0-1)

Meci disputat duminică seara, în etapa a 20-a din Liga I

Stadionul Oţelul; spectatori 6.000

Au marcat: Bokila 80

Cartonaşe galbene: Ljubinkovici, Giurgiu/ Bokila, Hamza, Geraldo

Cartonaş roşu: -

Oţelul Galaţi: Grahovac - Cojoc, Costin (Tudorie), Benga, Ljubinkovici – Neagu, Giurgiu, Iorga -  Astafei, Paraschiv (Gazale), Stromajer (Filip 69). Antrenor: Petre Grigoraş.

Petrolul: Bornescu - Alcenat, Neag, Geraldo, Guilherme – Renan (Boudjemaa 67), Hoban, Mojica (Yamissi 79) – Morar (Hamza 59), Bokila, Sauvadet. Antrenor: Cosmin Contra.

Arbitri: Alexandru Tudor (central) – Aurel Oniţă, Octavian Şovre (asistenţi).

Cu antrenorul principal în tribună, „Grig” n-a semnat încă contractul, gălăţenii au început mai timid jocul, dar cu cât se apropia pauza cu atât deveneau mai periculoşi. Incursiunile lui Astafei de pe partea dreaptă şi cele ale lui Stromajer de pe stânga n-au reuşit să-l pună în valoare pe Paraschiv până în minutul 35, atunci când decarul Oţelului a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize cu un şut din întoarcere de la 16 metri, mingea lovind bara, iar din bară pe Bornescu în spate, oprindu-se pe linia porţii.

Partea a doua a început destul de bine pentru gălăţeni care au trecut pe lângă deschiderea scorului în câteva rânduri. Astafei a tras paralel cu linia porţii din poziţie favorabilă, Iorga a şutat plasat din marginea careului, dar nu l-a putut păcăli pe Bornescu, iar Neagu a ratat de puţin ţinta. Contrar cursului jocului, oaspeţii au reuşit să deschidă scorul în minutul 80, atunci când Bokila a reluat pe spate centrarea lui Hoban din lovitură liberă.

Cu acest rezultat, Oţelul rămâne în zona retrogradării cu 22 de puncte acumulate pe teren în 20 de etape.

Doar un jucător nou titular

Dintre cei şapte fotbalişti transferaţi în această iarnă doar Astafei a fost titular, evoluând pe post de extremă dreapta. Zaharia a fost suspenat pentru jocul cu Petrolul, Marquinhos a pierdut antrenamentele din săptămâna premergătoare meciului, Popescu a fost accidentat, Joao Felipe şi Vancea n-au prins lotul, iar Gazale a fost rezervă şi a intrat în locul lui Paraschiv în minutul 81. În schimb, a debutat Alex Tudorie, un junior de doar 16 ani.

Echipamente noi pentru gălăţeni

Formaţia gălăţeană a apărut la primul joc oficial din 2013 cu un rând nou de echipamente. Spre deosebire de tricourile cu care Oţelul a evoluat în turul de campionat, alb cu dungi verticale albastre şi roşii, cel de acum este alb cu dungi roşii pe orizontală. Noile şorturi sunt albastre, iar jambierile sunt albe cu dungi roşii.

Citit 4612 ori Ultima modificare Luni, 25 Februarie 2013 11:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.