Variantă salvatoare pentru HC Danubius, se poate repeta istoria din 2004

Variantă salvatoare pentru HC Danubius, se poate repeta istoria din 2004
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Iminenta retrogradare a echipei gălăţene de handbal feminin ar putea fi anulată dacă se va concretiza proiectul măririi la 14 a numărului de echipe din Liga Naţională

În urma victorie obţinute de CSM Ploieşti pe teren propriu contra celor de la Corona Braşov, în etapa de la sfârşitului săptămânii trecute, nu au mai rămas decât şanse teoretice ca handbalistele de la Danubius Galaţi să mai poată scăpa de ultimul loc şi a evita retrogradarea. Diferenţa faţă de cele două contracandidate, SCM Craiova şi CSM Ploieşti, este de şase puncte (trei victorii), cu cinci etape înainte de final.

Însă, echipa gălăţeană ar putea avea norocul de a evolua şi în ediţia viitoare a Ligii Naţionale, existând varianta ca numărul participantelor să fie mărit la 14. Din sezonul viitor se doreşte ca organizarea campionatului să fie preluată de Liga Profesionistă de Handbal, iar preşedintele acestui for, Alexandru Dedu, a fost la sfârşitul săptămânii trecute în Galaţi pentru a se convinge dacă echipa gălăţeană are sau nu condiţii pentru performanţă ca grupare profesionistă. „Trebuie să văd cât de aproape sunt cluburile pentru îndeplinirea anumitor condiţii. Clubul din Galaţi le întruneşte pe toate. Am vorbit şi cu primarul Marius Stan, m-am convins că autorităţile locale doresc să aibă şi să susţină o echipă de handbal performantă”, a declarat Alexandru Dedu. Acesta a confirmat că se discută despre mărirea numărului de echipe în primul eşalon: „Deocamdată, nu este nimic oficial, dar am auzit mai multe voci discutând pe această temă”.

Handbalul gălăţean a mai scăpat oarecum la fel de retrogradare în 2004, atunci când s-a decis în ultimul moment mărirea numărului de participante în Liga Naţională, a fost programat un turneu de baraj iar Oţelul, echipa de atunci, a profitat de acea şansă.

Citit 1246 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2013 09:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.