VIDEO / Fundaşul de oţel: Cristian Sîrghi a răpus Steaua din nou
Foto: Foto: Sorin Pană

VIDEO / Fundaşul de oţel: Cristian Sîrghi a răpus Steaua din nou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fundaşul central al Oţelului a marcat pentru a doua oară consecutiv şi decisiv împotriva echipei bucureştene, după două faze la indigo, dar la aproape trei ani distanţă


Crescut în spiritul culorilor roş-alb-albastre, Cristian Sîrghi (26 de ani) a reuşit să mai dea o lovitură decisivă într-un meci împotriva Stelei, luni seară, chiar la ultima fază a jocului (gol de 1-1 în minutul 4 al prelungirilor). Gălăţean getbeget şi întotdeauna determinat să lupte până la ultima picătură, Sîrghi a marcat din nou împotriva Stelei, aşa cum făcuse şi la ultima sa întâlnire de pe teren propriu împotriva ultimului adversar din campionat (sezonul trecut n-a jucat în meciul cu Steaua). Oţelul se detaşa în 2010 pe primul loc al clasamentului după victoria de pe teren propriu, scor 1-0, cu gol marcat de Sîrghi, identic cu cel de luni seară. Atunci a centrat Viglianti, actualul director sportiv, acum Iorga a fost coautor, dar victima a fost aceeaşi: portarul Stelei, Tătăruşanu.

„E o bucurie de nedescris, am mai reuşit acum doi ani să înscriu tot împotriva Stelei, mă bucur foarte tare, mai ales că eu ca fundaş nu marchez destul de des. Ne-am dorit foarte mult să obţinem puncte, a fost un meci foarte important pentru noi, am vrut să demonstrăm că deşi Steaua e detaşat pe primul loc, putem să jucăm de la egal la egal”, a spus Sîrghi, autorul a două goluri decisive din ultimele trei partide de pe teren propriu ale Oţelului contra Stelei.

Casca, masca şi banderola

De-a lungul perioadei petrecute la Oţelul, Cristi Sîrghi a întâmpinat diverse probleme cu accidentările, în special în zona capului, tocmai pentru că niciodată nu a dat înapoi de la luptă şi de fiecare dată s-a opus cu tot ce i-a stat în putinţă în faţa adversarilor, aşa cum scrie în fişa postului de fundaş central de calibru. La golul marcat în 2010 în poarta Stelei, Sîrghi a purtat cască de protecţie, iar în turul actualului sezon a avut mască după accidentarea din meciul cu CFR Cluj. De asemenea, fundaşul gălăţean a dovedit că este un adevărat lider în teren şi a purtat banderola de căpitan în mai multe rânduri. Profesionist până la capăt, Sîrghi se gândeşte deja la situaţia din clasament a Oţelului şi speră ca formaţia roş-alb-albastră să scape de emoţiile retrogradării cât mai curând. „E un punct foarte mare, dar n-are nicio valoare dacă nu reuşim să obţinem puncte în meciurile următoare”.

A refuzat Dinamo, nu-l interesează Steaua

Deşi a fost ofertat în două rânduri de Dinamo, Sîrghi a refuzat hotărât de fiecare dată, iar când a fost întrebat la o conferinţă de presă de ascensiunea Stelei din actualul sezon, a refuzat comentariul pe teme externe clubului la care activează. „Nu mă interesează Steaua, ci doar Oţelul, avem lucrurile noastre de pus la punct”, a spus Sîrghi la acea vreme.

Fundaşul gălăţean a contribuit decisiv la câştigarea campionatului, cel mai mare succes din istoria Oţelului.

Gol Sîrghi, Oţelul – Steaua 1-0 (2010)

Gol Sîrghi, Oţelul – Steaua 1-1 (2013)


 

Citit 1843 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2013 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.