Interes pentru gălăţeni: Oţelul are jucători de „export”
Foto: Foto: Sorin Pană

Interes pentru gălăţeni: Oţelul are jucători de „export”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Reprezentanţi ai clubului francez Toulouse au fost prezenţi la ultimul meci din campionat, pentru a urmări doi jucători ai roş-alb-albaştrilor

Oţelul a devenit un club tot mai atractiv pentru piaţa externă atunci când vine vorba de transferuri de jucători, iar ultimul fapt care confirmă acest aspect este prezenţa reprezentanţilor de la Toulouse, club de tradiţie din Franţa, la meciul cu Steaua (1-1), de la începutul săptămânii. Jucătorii vizaţi de francezi sunt mijlocaşii Neagu şi Iorga, care au fost crescuţi de clubul gălăţean şi au evoluat numai pentru Oţelul până acum. Cel mai câştigat dintre cei doi a ieşit Iorga, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, care a şi contribuit decisiv la golul din prelungiri al lui Sîrghi.

„Au venit să îi vadă pe Iorga şi Neagu, e normal să fie tentanţi pentru cluburi din străinătate pentru că sunt doi jucători valoroşi şi încă tineri. Momentan nu s-a discutat nimic concret de vreun transfer, nu ştiu dacă sunt hotărâţi să facă vreo ofertă, cert e că suntem în contact cu ei. În cazul unei oferte, vom analiza dacă ne sunt îndeplinite condiţiile, e totuşi prea devreme să vorbim de plecări”, a spus Narcis Răducan, directorul general al FC Oţelul.

Ionuţ Neagu (23 de ani) cochetează cu echipa naţională şi a fost titular incontestabil în perioada în care era selecţionabil pentru reprezentativa de tineret, cum nici Iorga nu e deloc străin de acţiunile naţionalei la tineret.

Cei doi jucători au pus umărul la câştigarea campionatului în 2011 şi sunt de mai bine de patru ani fotbalişti importanţi ai clubului roş-alb-albastru.

„Nu ştiu nimic, încerc să-mi fac treaba pentru Oţelul, mai am contract, dacă va fi să plec vreodată voi fi anunţat, s-a discutat cu conducerea, momentan mă pregătesc pentru clubul la care activez”, a spus Iorga, mijlocaşul de 25 de ani al gălăţenilor.

Exemple pozitive

Două dintre exemplele de jucători ai Oţelului care au plecat peste hotare şi au devenit importanţi pentru echipele lor sunt atacanţii Emil Jula şi Marius Pena.  Primul a fost golgheterul lui Energie Cottbus, s-a transferat apoi la Duisburg, de la care a plecat sub formă de împrumut, mai întâi la Anorthosis (Cipru) şi acum la Osnabruk. Golgheterul Oţelului în sezonul în care gălăţenii au câştigat campionatul, Marius Pena, s-a integrat rapid la noua sa echipă, FC Baku, pentru care a marcat de şase ori în şapte partide. Un alt exemplu de menţionat este fundaşul Milan Perendija, care a debutat cu gol pentru Mordovia Saransk (Rusia).

Astăzi, două antrenamente

Altfel, trupa antrenată de Petre Grigoraş are programate astăzi două antrenamente, de la ora 11.00 la baza sportivă Zoltan David şi de la ora 17.00 pe terenul II al stadionului Oţelul, iar vineri, sâmbătă şi duminică se va efectua câte un antrenament pe zi, de la ora 11.30, pe terenul II.

Citit 1276 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2013 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.