Oţelul încheie prematur socotelile acestui sezon

Oţelul încheie prematur socotelile acestui sezon
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din campioană şi câştigătoare a Supercupei cu numai doi ani în urmă, echipa roş-alb-albastră a devenit o echipă modestă, de pluton, fără pretenţii la performanţa adevărată


 

Extrem de dureros pentru fanii adevăraţi ce s-au încăpăţânat să spere că echipa lor poate rămâne o forţă a fotbalului românesc, eşecul cu 0-3 din meciul tur al semifinalei Cupei României a anulat şi ultima şansă de a se câştiga un trofeu şi a cam închis socotelile pentru acest sezon, cu mult timp înainte de finalul acestuia.

Oţelului nu-i mai rămâne altceva de făcut decât să încerce să menţină avansul luat faţă de echipele din zona retrogradării, pentru o modestă clasare la jumătatea ierarhiei, antrenorul Petre Grigoraş spunând că pentru a nu se complica lucrurile trebuie să ridice repede moralul jucătorilor. „Îmi pare tare rău pentru întreaga suflare gălăţeană care a crezut în şansa noastră în această competiţie. Unul dintre obiectivele acestui sezon, accederea în finala Cupei, s-a dus. Este aproape imposibil să-l mai îndeplinim, după ce pierzi cu 3-0 şi ştii că urmează să joci pe stadionului Petrolului, unde suporterii fac o atmosferă fantastică şi adversarul este unul puternică. Acum trebuie să acceptăm înfrângerea, să ridicăm capul sus şi să mergem mai departe, să ne gândim la meciurile următoare, pentru că nici în campionat nu stăm strălucit. Trebuie să le ridicăm moralul jucătorilor şi să câştigăm cât mai multe puncte în campionat, să mai spălăm puţin din ruşinea pe care am suferit-o în acest meci” a declarat Grigoraş.

În campionat, Oţelul se află pe locul 11, având cu şase puncte mai mult decât Concordia Chiajna, aflată pe prima poziţie de sub linia care delimitează locurile retrogradante.

Erorile de arbitraj au fost decisive

Deşi în lumea fotbalului se obişnuieşte să se spună că atunci când pierzi cu 3-0 nu mai ai ce comenta, totuşi nu se poate face abstracţie de erorile arbitrului Radu Petrescu şi ale unuia din asistenţi, care au influenţat decisiv evoluţia ostilităţilor şi a scorului.

Prima decizie imputabilă a fost chiar la faza din minutul 3, când Petrolul a deschis scorul: autorul golului, Geraldo Alves, pune mâna pe umărul lui Vancea, sprijinându-se pe el şi totodată împingându-l, astfel că fotbalistul Oţelului nu a mai putut lovi mingea cu capul înaintea adversarului. Totul, la numai doi metri în faţa arbitrului adiţional! (Înregistrarea video poate fi văzută pe www.sport.ro: Click aici!)

De asemenea, şi faza golului al doilea a avut la origini o tâmpenie a lui Radu Petrescu, un fault evident şi nesancţionat asupra lui Iorga. Totodată, cei de la Oţelul au reclamat şi neacordarea unui penalti la un fault în careu asupra lui Astafei (min. 13). În schimb, la faza din minutul 7, când mingea i-a sărit lui Yamissi din gheată în mână, a luat decizia corectă de nu acorda penalti, verdictul celor trei arbitri consultaţi de „Viaţa liberă” fiind unanim: „Nu e intenţie, nici vorbă de penalti. În schimb, primul galben dat lui Benga e gratuit, iar la golul doi e fault asupra lui Iorga”.

Grigoraş a evitat după meci să le ofere jucătorilor săi scuza arbitrajului: „Mi s-au părut unele decizii contradictorii, dar nu vreau să comentez arbitrajul, pentru că mi-aş găsi o scuză mie şi jucătorilor pentru acest rezultat sec”.

Citit 1778 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2013 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.