Al doilea titlu consecutiv/ Dunărea - campioană naţională la hochei

Al doilea titlu consecutiv/ Dunărea - campioană naţională la hochei
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

* Echipa gălăţeană a triumfat după al şaselea meci al finalei, unul de un dramatism maxim

Încă o seară de vis trăită la Patinoar de peste 2.500 de gălăţeni, alături de echipa de hochei CSM Dunărea Galaţi, care a devenit, ieri seară, pentru a doua oară consecutiv, campioană a României. Dunărea a câştigat partida a şasea a finalei Ligii Naţionale cu scorul de 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 1-0) în fața celor de la HSC Miercurea Ciuc şi, cu 4-2 la general, a ridicat trofeul de campioană în faţa entuziaştilor săi fani.

Meciul a fost de un dramatism maxim şi s-a decis cu golul de aur, marcat în repriza suplimentară de Szabolcs Szocs.

Partida a fost de un nivel de joc foarte înalt, intensă şi extrem de echilibrată. Portarii Bogdan Popa (Dunărea) şi Otto Onodi au fost la înălţime şi s-a intrat la prima pauză fără gol. Partea a doua a fost începută de Dunărea în superioritate, power-play de care a profitat şi a deschis scorul prin Cernenko (min. 21). Ciucanii au egalat cu un minut şi zece secunde înainte de a doua pauză, cu mult noroc, pucul intrând în poartă dintr-o deviere din lama patinei unui fundaş de la Dunărea. Peste 30 de secunde a urmat o incursiune superbă a finlandezului Anti Ojanen, care i-a pasat perfect lui Goga pentru şutul din care s-a făcut 2-1, înaintea ultimei reprize.

Harghitenii au arătat din nou o putere de luptă admirabilă, au egalat în min. 47, iar Dunărea a revenit la conducere prin golul lui Durkech (asist de la Goga, min. 49). Ciucanii au egalat (min. 52) din nou, dar, spre deosebire de precedentele două meciuri ale finalei, n-au mai putut supravieţui, deşi au dus meciul până în repriza suplimentară, cu tensiune prelungită până în min. 11, când Szabolcs Szocs a închis disputa.

Fanii au intrat pe gheaţă, sărbătoarea alături de echipa campioană prelungindu-se cu o sesiune foto, din cadrul căreia nu putea lipsi trofeul atât de dorit.

Galerie foto: Sorin Pană

Citit 8026 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2016 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.