Vot favorabil pentru HC Danubius, cresc şansele rămânerii în Liga Naţională
Foto: Foto: Marius Ionescu

Vot favorabil pentru HC Danubius, cresc şansele rămânerii în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La şedinţa consultativă de la Federaţie Română de Handbal, zece din cele 11 cluburi din Liga Naţională feminină au fost de acord cu mărirea numărului de participante de la 12 la 14


Preşedinţii cluburilor din Liga Naţională de handbal feminin s-au adunat luni la sediul Federaţiei Române de Handbal (FRH), într-o şedinţă consultativă care a avut pe ordinea de zi, printre altele, schimbarea sistemului competiţional. Deciziile şi propunerile discutate urmează să fie analizate de Adunarea Generală a FRH sau Consiliul de Administraţie al acestui for, iar dacă acestea vor fi puse în practică se va ajunge la reformarea din temelii a întregului handbal feminin românesc.

De la 12 la 14 echipe

Cel mai important aspect discutat prin prisma interesului direct al celor de la HC Danubius Galaţi a fost mărirea la 14 a numărului de echipe din Liga Naţională. De punerea în practică a acestei decizii ar beneficia în primul rând Danubius. Echipa gălăţeană este pe ultimul loc cu două etape înainte de finalul campionatului şi practic nu mai poate evita retrogradarea, astfel că doar aprobarea noului sistem competiţional i-ar aduce şi în ediţia viitoare prezenţa în prima ligă. Dacă până mai ieri părea a fi o variantă mai mult utopică, şansele celor de la Danubius au crescut considerabil, după ce în şedinţa amintită reprezentanţii a zece din cele 11 cluburi au votat în favoarea extinderii, singurul club care a fost împotrivă fiind HCM Ştiinţa Baia Mare.

Conform preşedintelui clubului gălăţean, Dan Pantea, unul dintre principalii susţinători ai variantei de „14” este Gheorghe Tadici, selecţionerul echipei naţionale feminine. „Unul dintre argumentele selecţionerului este mărirea ariei de selecţie şi mărirea şanselor jucătoarelor tinere de a juca în primul eşalon şi astfel de a progrese. A subliniat că, în acest moment, la cele 11 echipe sunt 33 de jucătoare străine, ceea ce înseamnă cam două loturi, deci aria de selecţie e restrânsă la nouă echipe”, a spus Pantea.

Acesta a adăugat că, dacă se va primi această a doua şansă, Danubius nu va mai fi o echipă din partea de jos a clasamentului. „Am putea să începem şi noi din timp campanie de transferări, nu ca anul trecut, când echipa s-a reorganizat târziu şi am fost nevoiţi să luăm doar ce a rămas de la alţii”, a declarat Dan Pantea

Măsuri „anti-blat”

În condiţiile în care foarte multe meciuri din ultimul campionat au fost cel puţin suspecte de „blat”, o parte dintre conducători au făcut câteva propuneri menite să elimine astfel de situaţii. Una dintre ele este ca din sezonul viitor să se acorde trei puncte la victorie (două în prezent) şi campionatul să se încheie cu play-off şi play-out, reducându-se astfel substanţial partidele fără miză pentru unele echipe din ultima partea a întrecerii.

Citit 1257 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2013 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.