Remus Pascu, director executiv al FC Oţelul: "Echipa este şi va rămâne în Galaţi"
Foto: Remus Pascu, director executiv FC Oţelul SA

Remus Pascu, director executiv al FC Oţelul: "Echipa este şi va rămâne în Galaţi"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul executiv al FC Oţelul a răspuns speculaţiilor din ultimele zile referitoare la o posibilă mutare a echipei de fotbal de primă ligă în alt oraş


Reprezentantul acţionariatului – compania TNG – în conducerea FC Oţelul, Remus Pascu, care ocupă funcţia de director executiv, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că nu se pune problema mutării echipei în alt oraş, ca răspuns la toate speculaţiile ce s-au făcut în ultimele zile pe acest subiect în mass-media şi nu numai. „Nu este nici pe departe adevărat că se intenţionează mutarea echipei la Voluntari sau oriunde în altă parte. Nici prin gând nu ne-a trecut aşa ceva, Oţelul este şi rămâne la Galaţi, este echipa Galaţiului”, a spus Pascu.

 

Banii din Liga Campionilor: "Erau ai TNG”!

Acesta a evitat să răspundă direct la acuzaţiile făcute în luna februarie de primarul Marius Stan, conform cărora au dispărut cele peste şapte milioane de euro existente în cont în momentul preluării FC Oţelul SA. „Este o firmă privată, cine doreşte să afle situaţia financiară a clubului poate cere organelor fiscale abilitate un raport legat de acest subiect. Acei bani erau ai TNG, am preluat societatea cu active, dar şi pasive”, a spus Remus Pascu. Acesta a precizat că, în afara banilor ce erau în cont în momentul preluării acţiunilor, TNG a adus în societate luna trecută 800.000 de euro, informaţie infirmată de sursele noastre din interiorul clubului.

La fel de evaziv a răspuns şi când a fost întrebat dacă Astra Asigurări a virat sau nu vreo sumă din contractul de sponsorizare anunţat toamna trecută: „Astra Asigurări şi-a respectat contractul”.

În ceea ce priveşte primele de victorie restante faţă de jucători încă de anul trecut – cea pentru succesul de la Rapid încă nu a fost achitată – Remus Pascu a precizat că ştie de întârzieri, dar că nu cunoaşte exact situaţia, în schimb „suntem cu plăţile la zi către salariaţii clubului, aici intră şi fotbaliştii”. În realitate, lucrurile stau puţin altfel, existând o mică întârziere cu salariile pe luna martie doar în cazul fotbaliştilor, ceilalţi angajaţi ai clubului primindu-şi lefurile pe luna trecută.

Altfel, în ciuda conflictului ce datează de câteva luni între primarul Marius Stan şi actualul acţionar al FC Oţelul, conflict care a culminat cu demontarea bannerelor municipalităţii de la stadion, Remus Pascu a spus că societatea pe care o reprezintă aşteaptă sprijin din partea autorităţilor locale: „Ne-am bucura dacă am primi un sprijin vizibil din partea autorităţilor locale, noi până în momentul de faţă nu am simţit acest sprijin. Acesta poate fi sub diverse forme, nu neapărat financiar”.

Ieri după-amiază, în sedinţa Consiliului Local s-a făcut distribuţia pe cluburi sportive a sprijinului financiar de la municipalite, iar FC Oţelul nu s-a aflat pe listă.

Pachetul de acţiuni al FC Oţelul SA a fost preluat toamna trecută de The Nova Group, companie deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu. 

Citit 3097 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2013 09:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.