Copiii gălăţeni ajung pe gheaţă la Tiraspol

Copiii gălăţeni ajung pe gheaţă la Tiraspol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hocheiul românesc a fost reprezentat de un mic grup de gălăţeni la „Turneul Prietenia”, desfăşurat în Republica Moldova, la care au participat echipe din ţări unde acest sport este foarte dezvoltat - Rusia, Belarus, Ucraina, plus ţara gazdă.

La Tiraspol a avut loc turneul pentru copii de 14 ani, iar la Chişinău cel pentru puştii de 10 ani. La acesta din urmă a participat şi gălăţeanul Ştefan Rareş Stanciu, de la CSM Dunărea, el jucând în echipa secundă a Republicii Moldova. Alături de el a fost antrenorul Ion Berdilă şi doi tineri ce fac primii paşi în arbitraj, gemenii Mihai şi Nicu Horghidan (18 ani). „Au fost prezenţi şi două mari glorii, ruşii Makarov şi Bibinov, foşti campioni mondiali şi olimpici, ceea ce a însemnat mult pentru copii. Federaţia din Moldova este cea mai recent afiliată la forul internaţional şi se fac lucruri extraordinare pentru promovarea acestui sport acolo. Spre exemplu, au venit la turneu ministrul Sportului şi primarul Chişinăului, sprijinul autorităţilor este total. Cel mai important lucru este că ei au gheaţă în cele două patinoare tot timpul anului, pe când la noi doar câteva luni”, a declarat Ion Berdilă, fost antrenor al echipei naţionale de juniori Under 18 a Republicii Moldova.

Acesta a precizat că cel mai mare câştig al prezenţei la acest turneu a fost stabilirea unui parteneriat cu clubul Platina Chişinău, în urma căruia echipa de copii Under 10 de la Dunărea Galaţi, plus câţiva dintre cei de la Under 14 vor beneficia în vacanţa de vară de două luni de pregătire pe gheaţă, la Tiraspol, pe cheltuiala celor de acolo. „În martie anul viitor vrem să facem un turneu asemănător la Galaţi, până atunci trebuie să punem pe picioare echipa Under 10, îi aşteptăm pe copiii chiar şi de 6 ani la selecţii, la Patinoar, zilnic între orele 18.00 şi 20.00”, a precizat antrenorul.

Citit 1153 ori Ultima modificare Vineri, 17 Mai 2013 09:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.