Victorie insuficientă! Oţelul a învins la Ploieşti, dar a ratat calificarea în finala Cupei României
Foto: Foto: Sorin Pană

Victorie insuficientă! Oţelul a învins la Ploieşti, dar a ratat calificarea în finala Cupei României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PETROLUL PLOIEŞTI - OŢELUL GALAŢI  1-2 (0-1)

Returul semifinalei din Cupa României

Spectatori: 9.000

Au marcat: Bokila (56) / Paraschiv (min.8), Iorga (min. 89)

Cartonașe galbene: Grozav (min.70), Romario (min. 89)/ Filip (min. 22)

Echipele utilizate:

PETROLUL: Bornescu – Alcenat, Geraldo, Manasse, Grecu – Romario, Hoban (Mustivar min.61) – Renan (Boudjemaa min.46), Cristescu (Bokila min.46), Grozav – Hamza. Antrenor: Cosmin Contra.

OŢELUL: Grahovac – Cojoc, Sîrghi, Benga, Ljubinkovici – Neagu (Stromajer min.84), Filip, Giurgiu (Tudorie min.71) – Iorga, Paraschiv (Marquinhos min.59), Astafei. Antrenor: Marian Dinu.

Arbitri: Cristian Balaj (Baia Mare), asistat de Valentin Avram (Bucureşti), Florin Ungureanu (Bucureşti). Adiţionali: Alexandru Tudor (Bucureşti) şi Robert Dumitru (Braşov)


Meciul a început perfect pentru Oţelul. Încă din start, gălăţenii au pus presiune pe adversar şi şi-au creat ocazii. După ce Benga a trimis cu greu spre poartă dintr-un corner, iar Astafei a ratat de puţin ţinta, Paraschiv a reuşit să marcheze în minutul 8. Golul a fost capodopera decarului gălăţean, care l-a fentat pe Geraldo şi a tras tare în plasa porţii lui Bornescu. Apoi, jocul s-a mai domolit în ocazii, Oţelul menţinând posesia. În finalul primei reprize, Paraschiv putea face dubla, atunci când a tras direct în braţele lui Bornescu dintr-o lovitură liberă de la 21 de metri.

Gălăţenii puteau arunca în aer soarta calificării dacă Filip reuşea să-l învingă pe Bornescu din şase metri, în startul reprizei secunde. Totul s-a năruit pentru Oţelul în minutul 56. Neagu a pasat penibil de slab înapoi la Cojoc, Romario a speculat, iar din centrarea brazilianului Bokila a marcat nestingherit din careu.

Fără a mai spera prea mult, Oţelul a marcat pe final, prin Iorga, dintr-un penalti obţinut de Sîrghi.

De remarcat faptul că în minutul 71, antrenorul Marian Dinu a avut curajul de a-l trimite pe teren şi pe atacantul de doar 17 ani Alexandru Tudorie.

Oţelul a ieşit din semifinalele Cupei României, dar nu din cauza meciului de la Ploieşti, ci după eşecul la o diferenţă mult prea mare în tur.

Citit 1495 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2013 22:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.