Repetiţie generală înaintea „Naţionalelor” de şah: Gălăţeanul Octavian Panţuru, un nou titlu

Repetiţie generală înaintea „Naţionalelor” de şah: Gălăţeanul Octavian Panţuru, un nou titlu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În frumoasa staţiune Eforie Nord, s-au desfăşurat meciurile unui concurs de şah – „Trofeul Litoralului”. Ajuns la a 23-a ediţie, concursul a avut înscris în liste peste 250 de sportivi, de opt şi zece ani, din Rusia, Irlanda, Serbia, Germania, Luxemburg, Republica Moldova şi ţara noastră. Între concurenţi s-au aflat şi micuţii şahişti ai Clubului Genius. Ca de obicei în ultimii ani, reprezentanţii Galaţiului s-au numărat printre protagonişti. La categoria de 8 ani, de pildă, campionul naţional Octavian Nicu Panţuru a cucerit locul I, cu 7,5 puncte din 8 posibile, devansându-l pe rusul Egor Karlov, pe Robert Pavaliuc şi Ştefan Adăscăliţei (ambii din Iaşi), poziţia a cincea revenindu-i unui alt gălăţean – Luca Mihnea Metehău. La întrecerea fetelor de la această categorie de vârstă, Raisa Georgiana Vulpe, de asemenea, campioană, s-a clasat a doua. Au mai fost recompensaţi cu premii Denis Gabriel Crăciun – locul I la 7 ani şi Cristian Chiculiţă – locul III la categoria 6 ani.

Concursul copiilor de 10 ani a fost adjudecat de moldoveanul Ivan Schitco, gălăţenilor Alex Crăciun şi Marius Isfan revenindu-le locurile X-XI.

„Trofeul Litoralului” a constituit şi un foarte bun prilej de verificare a potenţialului înaintea participării la o importantă competiţie – Campionatul Naţional pe echipe, care este programat la Iaşi, începând cu 15 iulie.

Gh. Arsenie

Citit 1900 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2013 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.