Atacantul argentinian a ajuns în România. Astăzi, primul contact cu Oţelul
Foto: Sevillano, înconjurat de familie şi prieteni la aeroport la plecarea spre Galaţi

Atacantul argentinian a ajuns în România. Astăzi, primul contact cu Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Diego Sevillano a efectuat ieri vizita medicală în Bucureşti şi în curând va intra în programul echipei gălăţene


Una dintre marile probleme ale Oţelului din ultimii ani a reprezentat-o postul de atacant, dificultăţi amplificate şi după plecarea lui Pena în iarnă, astfel că achiziţionarea un vârf cu sânge proaspăt a devenit principala ţintă pentru clubul roş-alb-albastru. Cei din conducerea Oţelului s-au orientat către piaţa sud-americană şi au obţinut împrumutul pe un sezon al argentinianului Diego Sevillano (22 de ani), de la formaţia de primă ligă Godoy Cruz, care a evoluat în ultimul sezon din Copa Libertadores, un fel de Liga Campionilor din America de Sud. Tânărul atacant a reuşit să şi marcheze în Copa Libertadores şi a mai punctat o dată în campionat, în cele şapte prezenţe bifate pentru Godoy.

Oţelul a reuşit să-l împrumute pe Sevillano pentru un sezon fără să plătească nimic, ci doar salariul jucătorului, cu opţiune de cumpărare. Ieri, Sevillano a efectuat vizita medicală la Bucureşti, iar astăzi va face cunoştinţă cu noii săi coechipieri.

Pentru atacantul argentinian vestea mutării în Europa a însemnat o bucurie imensă, drept dovadă stând fotografiile de la petrecerea de dinaintea plecării cu familia şi apropiaţii, dar şi numărul impresionant de prieteni care l-au condus la plecare pe aeroport.

„Cel mai important pentru mine este sa joc, vreau să profit de orice oportunitate îmi iese în cale. Să joc în Europa a fost visul întregii carierei mele de fotbalist. Acum că visul mi s-a îndeplinit, trebuie să profit”, a spus Sevillano.

 

E poreclit „Grasul”

 

În condiţiile în care are doar 72 de kilograme şi măsoară 174 de cm, Sevillano are o porecla suprinzătoare, „Gordo”, care însemană „Grasul”. Încă de când era junior a fost bine văzut de specialiştii din Argentina, iar la debutul pentru Godoy a fost descris în presă ca fiind „un atacant sinonim cu golurile”. N-a avut prea multe şanse să evolueze pentru Godoy, asta şi din cauza unei concurenţe puternice pe post. După cum spune, a avut mai multe oferte în această vară, dar a ales Oţelul.

„Am ajuns la Oţelul prin intermediul agentului meu, Claudio Molli. Mi-a propus mai multe posibilităţi de a alege, dar Oţelul mi s-a părut cel mai bun club pentru mine. Au avut ceva probleme cu legitimările de jucători, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu că s-a putut realiza împrumutul meu de la Godoy Cruz. Nu cunosc prea multe despre campionatul românesc, nu e printre cele mai cunoscute, dar asta nu înseamnă că nu-i printre cele mai importante ca valoare din Europa”, a declarat Sevillano.

 

Teama de limba română

 

Singurul lucru de care Sevillano se teme odată cu transferul la Oţelul este învăţarea limbii române. "Cea mai mare frică a mea e că nu voi înţelege limba. Să învăţ limba română reprezintă o altă provocare pentru mine. Chiar am aşteptări mari de la acest transfer”, a spus cel poreclit „Gordo”. În mod normal, n-ar trebui să aibă probleme cu limba română, mai ales că îl va avea aproape mai mereu pe compatriotul său Gabriel Viglianti, director sportiv la Oţelul.

 

Citit 2278 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2013 15:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.