Ce şanse are Oţelul să joace în cupele europene din sezonul următor

Ce şanse are Oţelul să joace în cupele europene din sezonul următor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce a încheiat pe primul loc etapa a doua, deşi s-a confruntat cu probleme financiare, gruparea roş-alb-albastră se află într-o postură pe care nu credea că o va mai prinde prea curând


După problemele care i-au măcinat pe suporteri toată vara, startul de sezon le-a adus o mică bucurie fanilor roş-alb-albaştri: clasarea Oţelului pe primul loc. Cu toate că au trecut abia două etape, clasarea gălăţenilor pe primul loc este surprinzătoare. Suporterii s-au entuziasmat şi mai tare şi au trăit etapa la fel ca în urmă cu două sezoane, când toate celelalte rezultate erau parcă scrise pentru Oţelul. Aşa s-a întâmplat şi acum, FC Vaslui n-a câştigat la Dinamo, Săgeata a fost egalată pe final în meciul de la Braşov, iar Petrolul a ratat nesperat un penalti în finalul meciului cu Pandurii.

Euforia primului loc i-a cuprins chiar şi pe jucătorii Oţelului. Eroul partidei cu „U” Cluj, Ionuţ Neagu, marcatorul unui gol superb, a spus că îi era dor de postura de lider.

„Sunt foarte fericit pentru victorie, e clar că ne bucurăm şi de locul din clasament chiar dacă e de conjunctură şi nu ne putem gândi acum atât de departe. Îmi era dor de primul loc, dar nu ne putem gândi acum la asta, mai avem foarte multe meciuri de disputat”, a spus Neagu.

Cupe europene chiar şi cu insolvenţă

Cu toate că pe plan financiar Oţelul nu traversează deloc o formă prea bună, clubul gălăţean fiind intrat în insolvenţă, în cazul în care gruparea roş-alb-albastră va încheia sezonul pe un loc de cupă europeană sunt şanse mari să poată reprezenta România în Europa. Verdictul final îl va primi în luna decembrie, atunci când administratorul judiciar va lua decizia decisivă în cazul planului de reorganizare, lucru confirmat şi de directorul executiv Remus Pascu.

„Oţelul va putea evolua în cupele europene fără nicio problemă dacă trece cu bine peste perioada de insolvenţă. Planul de reorganizare va primi verdictul în decembrie şi sper să ajungem în situaţia fericită de a ne clasa pe un loc de cupă europeană”, a spus Remus Pascu, directorul executiv al FC Oţelul.

Spre deosebire de Rapid (alt club în insolvenţă), care are interdicţie de a evolua în cupele europene timp de două sezoane, FC Oţelul a primit licenţa europeană pentru actualul sezon, iar în luna martie a anului viitor se ia în calcul aprobarea pentru viitorul sezon. Până atunci, gălăţenii vor ştii dacă îndeplinesc cu brio planul de reorganizare.

Mai multe puncte, mai mulţi bani la jucători

Fotbaliştii de la Oţelul au şansa să primească şi prime în cazul în care vor continua seria rezultatelor pozitive, chiar dacă sezonul trecut au existat mari probleme în ceea ce priveşte premierea jucătorilor.

„Există un sistem de premiere în regulamentul de ordine interioară, pe un calup de rezultate pozitive, iar în funcţie şi de locul din clasament ocupat se acordă prime de joc întregii echipe”, a spus Remus Pascu.

Momentan Oţelul ocupă primul loc în clasament după două etape, fiind singura echipă cu maximum de puncte. În următoarea etapă gălăţenii vor juca în deplasare cu Pandurii Tg. Jiu, duminică, de la 21,30.

Citit 2449 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2013 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.