„Magicianul” a mai făcut o minune: Gălăţeanul Dănuţ Oprea a detonat bomba campionatului din Moldova
Foto: Foto: Sorin Pană

„Magicianul” a mai făcut o minune: Gălăţeanul Dănuţ Oprea a detonat bomba campionatului din Moldova
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Debutantă în prima ligă, echipa antrenată de fostul atacant al Oţelului a învins campioana, Sheriff Tiraspol


Formaţia antrenată de gălăţeanul Dănuţ Oprea, FC Veris Chişinău, continuă seria performanţelor uluitoare începută sezonul trecut, echipa care în urmă cu un an şi jumătate evolua în liga a treia având un start perfect în eşalonul de elită din Republica Moldova.

După ce în prima rundă s-a impus categoric în deplasare, contra celor de la Olimpia Bălţi, cu scorul de 3-0, sâmbătă, în etapa a doua, trupa antrenorului gălăţean a furnizat una dintre cele mai mari suprize din ultimii ani în fotbalul de peste Prut: nou-promovata FC Veris a învins campioana Sheriff Tiraspol cu 2-1.

În meciul disputat pe teren propriu, Veris a deschis scorul repede, în minutul 3, prin Viorel Frunză, atacantul care a evoluat mult timp şi în Liga I din România. Sheriff a egalat în ultimul minut al primei reprize, iar Cârlan a marcat golul victoriei pentru Veris în minutul 62, din lovitură liberă, la o fază precedată de un fault dur, care a şi dus la eliminarea unui jucător al campioanei.

Firesc, Dănuţ Oprea era entuziasmat de joc şi de rezultat la puţine momente după terminarea partidei, când a fost contactat telefonic de „Viaţa liberă”. „Am făcut un super-meci. Le-am spus băieţilor să joace cu tupeu, că putem să-i batem şi iată că am reuşit, chiar dacă nu putem să ne comparăm cu ei din punct de vedere financiar şi al infrastructurii. Poate am profitat şi de oboseala lor după jocul din preliminariile Ligii Campionilor, pierdut în deplasare la Dinamo Zagreb, cu gol luat în ultimul minut, poate că au fost şi cu gândul mai mult la meciul retur, având şanse mari să prindă play-off-ul Ligii Campionilor. Sunt fericit, mai ales că nu am adus jucători străini şi i-am bătut doar cu moldoveni. Iată că strategia noastră dă roade, avem patru jucători convocaţi la naţională pentru meciul cu Andorra”, a declarat Dănuţ Oprea.

Antrenorul gălăţean, căruia jucătorii îi spuneau „Magicianul” pe vremea când antrena pe FCM Dunărea Galaţi şi aduna opt victorii consecutive, speră să recidivize etapa viitoare, când va evolua contra vicecampioanei. „Nu am avut parte de un program avantajos, având de jucat cu primele patru clasate din campionatul trecut în primele şase etape. Meciul următor îl avem cu Dacia Chişinău, vicecampioana, dar nu mă sperie, văd eu cum fac să mai scot un iepuraş câştigător din joben”, adăugat Oprea.

Dănuţ Oprea antrenează pe FC Veris de la începutul sezonul precedent, când a luat echipa din postura de proaspăt promovată din Liga a III-a şi a câştigat eşalonul secund. Totodată, a avut un parcurs de senzaţie în Cupa Moldovei, Veris fiind prima echipa din liga secundă care a ajuns până în finală, unde a pierdut după prelungiri.

Citit 2386 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2013 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.