Speranţe îngropate în noaptea de Înviere / Oţelul - Steaua 1-2
Foto: Foto: gsp.ro

Speranţe îngropate în noaptea de Înviere / Oţelul - Steaua 1-2
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oţelul şchioapătă în cursa pentru un loc în clasament care să îi asigure o participare în Europa League şi înregistrează un eşec dureros cu Steaua (1-2), echipă de care s-ar fi apropiat la doar două puncte, dacă izbutea să câştige meciul disputat în noaptea de Înviere.

Jucătorilor noştri le-a stat însă gândul la competiţie doar în prima repriză şi au preferat ca în a doua parte să îşi concentreze energiile în orice altă direcţie. Se pierde astfel un tempo iar, înfrângerea este cu atât mai dureroasă cu cât Oţelul a fost pusă în inferioritate de o echipă care a făcut multe greşeli şi care nu a arătăt nimic în plus, poate doar puţină concentrare!


Echipele de start:

Oţelul: Grahovac - Rîpă, Perendija, Sg. Costin, Sălăgeanu - Giurgiu, I. Filip (Viglianti '83) - Antal, Didi (Paraschiv '71), Stromajer ( Iorga '61) - Pena

Rezerve: Brăneţ, Sîrghi, L. Iorga, G. Paraschiv, Buş, Benga, Viglianti

Steaua: Tătăruşanu - Bicfalvi, Iliev, Chiricheş, Pârvulescu - Bourceanu - Chipciu, T. Bălan, Tatu, Cr. Tănase - Rusescu

Rezerve: R. Stanca, Gardoş, Răduţ, M. Costea, Fl. Costea, Martinovici, Nikolici

Arbitru: Al. Tudor. Asistenţi: V. Avram, S. Stoianov


Meciul a avut un start în care Oţelul a vrut să-şi demonstreze superioritatea. În minutul 5 Filip îl lansa în adâncime Antal, însă şutul acestuia era reţinut de către portarul oaspeţilor. Peste alte cinci minute ai noştri beneficiază de două lovituri de la colţ, însă nu reuşesc să fructifice. Adversarii nu pun probleme seroiase în atac, motiv pentru elevii lui Dorinel Munteanu să încerce de mai multe ori atacuri la poarta Stelei.

Minutul 33 avea să aducă deschiderea scorului: Antal centrează de pe partea dreaptă, iar Didi, venit singur din afara careului reia spectaculos cu capul peste portarul Tătăruşanu. După deschidera scorului, gălăţenii încetinesc ritmul şi permit bucureştenilor să reintre în joc. Cu toate acestea Steaua nu reuşeşte nici o fază notabilă de poartă, cu excepţia unu şut al lui Pârvulescu, de la 25 de metri, care este însă reţinut cu siguranţă de Grahovac. Oţelul intră la pauză cu avantaj minim.

După reluarea jocului adversarii Oţelului par mai motivaţi iar în minutul 49 Tatu reia cu capul un şut deviat al lui Tănase, iar mingea se opreşte în poarta apărată de Grahovac. În minutul 61 Antal trimite o minge puţin peste poarta Stelei.

Inexplicabil, Oţelul iese din joc, linia de apărători visează la cozonac şi miel, iar jocul se schimbă total. Steaua este echipa care controlează jocul, deşi nu dovedeşte cine ştie ce calităţi. În minutul 67 bucureştenii trec în avantaj prnitr-un gol înscris de Mihai Costea, cu un şut la colţul scurt. Până la fluierul de final, încercările Oţelului de a înscrie trebuie căutate cu lupa, iar schimbările făcute de către Dorinel Munteanu nu au nici un efect asupra jocului echipei.

Meciul se încheie cu eşecul Oţelului, un meci care lasă suporterilor un gust amar.

De altfel a fost prima confruntare din ultimii ani în care o parte dintre spectatori au părăsit stadionul înainte de final, iar cei rămaşi să vadă meciul până la final i-au apostrofat pe fotbaliştii pe care veniseră să-i încurajeze.

Oţelul trebuie să facă ceva!

Citit 2808 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Aprilie 2012 22:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.