FOTO/ De astăzi, bazin redeschis publicului: Se înoată din nou la Baia Comunală
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

FOTO/ De astăzi, bazin redeschis publicului: Se înoată din nou la Baia Comunală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bazinul de nataţie a redevenit funcţional după 13 ani * Primii care au intrat în apă au fost sportivii de la CS Şcolar


Telenovela redeschiderii bazinului de înot de la Baia Comunală şi-a consumat ieri ultimul episod, la 13 ani distanţă de momentul în care s-a pus lacătul pe uşă. Lucrările de renovare au durat patru ani, deşi termenul de finalizare fusese decembrie 2011, iar adevărata inaugurare a avut loc ieri, la un an de la evenimentul similar organizat de fostul primar Dumitru Nicolae, deşi bazinul nu era încă funcţional în acel moment. De altfel, la festivitatea redeschiderii a fost prezent şi fostul primar, invitat de actuala echipă din administraţia municipală.

Primarul Marius Stan a spus că accesul se face cu turnichete, „pentru a elimina tentaţia banului la negru”, precizând că printre principalii beneficiari se numără sportivii de Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ), care în acel moment se aflau în apă, la antrenament. „Sunt foarte bucuros că, în sfârşit, este gata. A fost finalizat cu simţ de răspundere, oferind toate condiţiile necesare. În sfârşit sportivii de la CSŞ se pot antrena acasă, scăpând de drumurile la Brăila”, a spus Stan.

La secţia de nataţie de la CSŞ sunt legitimaţi 44 de sportivi.

Cursurile de iniţiere, prioritare

Practic, bazinul semiolimpic (25 de metri lungime – trei culoare) va fi deschis publicului începând din această dimineaţă, prima parte a programului zilnic urmând să fie rezervată cursurilor de iniţiere şi sportivilor de performanţă. „Primordiale vor fi cursurile de iniţiere, cel mai mult contează să aibă unde să înveţe să înoate copiii gălăţenilor”, a declarat Eduard Grosu, directorul  SC Gospodărire Urbană, care are în administrare bazinul. Astfel, între orele 8,00 şi 16,00, se vor face antrenamente şi lecţii de înot, iar în intervalul orar 16,00 – 23,00 bazinul este deschis publicului larg. „Acesta este un program preliminar, îl vom modifica în funcţie de doleanţele publicului, dacă va fi cazul”, a precizat Eduard Grosu.

Cursurile de iniţiere vor fi susţinute de patru instructori, trei dintre ei fiind deja desemnaţi. Este vorba de Claudia Sava şi Paul Mocanu, antrenori la CSŞ şi fostul poloist din echipa ce juca în anii ’70 în Galaţi, Gheorghe Stoian.

Începând de astăzi, la recepţia bazinului se pot face înscrierile pentru aceste cursuri, care vor începe imediat ce vor fi formate grupele de copii.

Tarife acceptabile

Cel puţin prin comparaţie cu bazinele private cu activitate similară din oraş, tarifele de la Baia Comunală sunt avantajoase. O oră în bazin pentru adulţi costă 10 lei, iar pentru copii – 8 lei. Pentru două ore de înot adulţii vor plăti 18 iei, iar copiii - 16 lei.

Se va merge şi pe varianta abonamentelor lunare, care vor include câte 10 intrări de o oră şi vor costa 80 de lei pentru adulţi, respectiv 60 de lei în cazul copiilor.

Pentru cei care nu ştiu să înoate şi vor să înveţe, un abonament de iniţiere în care intră zece şedinţe a câte 60 de minute va costa 150 de lei în cazul adulţilor şi 100 de lei pentru copii.

 

Citit 20444 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2013 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.