Oţelul şi Dunărea produc jucători de top: Opt fotbalişti gălăţeni la loturile naţionale

Oţelul şi Dunărea produc jucători de top: Opt fotbalişti gălăţeni la loturile naţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe lângă Neagu, chemat la prima reprezentativă, cluburile din Galaţi au şi şapte jucători la echipele naţionale de juniori Under 17, Under 18 şi Under 19, ameninţând supremaţia la acest nivel deţinută de Academia Hagi


Ultimele acţiuni ale echipelor naţionale ale României au scos în evidenţă calitatea muncii din ultimii ani de la centrele de copii şi juniori ale FC Oţelul şi FCM Dunărea, nu mai puţin de opt jucători gălăţeni fiind selecţionaţi la echipele naţionale în ultimele două săptămâni.

Este vorba de şapte juniori gălăţeni de la cele două cluburi menţionate care au jucat pentru echipele naţionale corespunzătoare categoriei lor de vârstă. În plus, la prima reprezentativă, pentru amicalul cu Slovacia, selecţionerul Victor Piţurcă l-a convocat pe mijlocaşul Oţelului, Ionuţ Neagu (23 de ani), crescut de clubul roş-alb-albastru.

La naţionala României Under 19 au jucat, în amicalul pierdut cu Danemarca, scor 0-4, atacanţii Adrian Moroşanu (FCM Dunărea) şi Alexandru Tudorie (Oţelul). Deşi are abia 17 ani, Tudorie evoluează deja pentru o categorie avansată de vârstă. De asemenea, atacantul gălăţean, care a atras atenţia mai multor cluburi din străinătate, face parte deja din lotul primei echipe la Oţelul, bifând şi trei prezenţe în campionatul precedent.

În ceea ce-l priveşte pe Moroşanu, acesta s-a remarcat la echipa naţională într-un meci amical cu Statele Unite, scor 2-0, când a reuşit un gol şi a creat faza celui de-al doilea.

Un alt jucător de la prima echipă a Oţelului, fundaşul central Robert Moglan (17 ani), a fost căpitanul României U18 în amicalul cu reprezentativa Moldovei U19, scor 1-1, disputat marţi la Galaţi. Gălăţeanul a făcut pereche în centrul defensivei cu Ionuţ Nedelcearu (Dinamo), fiul fostului mijlocaş al Oţelului de acum două decenii, Marin Nedelcearu. Tot de la Oţelul a jucat titular în acelaşi meci şi mijlocaşul central Daniel Dajbog. De altfel, de mai mulţi ani, cei doi sunt titulari incontestabili la echipa naţională corespunzătoare vârstei lor.

Convocări şi la U17

Cea mai numeroasă delegaţie gălăţeană a fost la lotul U17 al României, care a disputat două partide amicale săptămâna trecută, chiar la Galaţi, împotriva selecţionatei similare a Moldovei. Ambele jocuri au fost câştigate de România cu 4-0 şi 2-0. În cel de-al doilea meci au evoluat trei jucători gălăţeni, portarul Cosmin Anton (FCM Dunărea), fundaşul Ionuţ Codreanu (Oţelul) şi mijlocaşul Laurenţiu Iancu (FCM Dunărea).

Astăzi, încă un meci la Galaţi

Naţionala României U18 va juca astăzi, la Galaţi, de la ora 10,00, pe stadionul „Zoltan David” (baza Ancora), încă o partidă de verificare în compania reprezentativei U19 a Moldovei. Printre protagonişti se numără şi gălăţenii Moglan şi Dajbog. Tot astăzi se va disputa, la Buftea, încă un amical între România U19 şi Danemarca U19, Tudorie şi Moroşanu aflându-se în lot.

Citit 3816 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2013 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.