Seria tâmpeniilor continuă: La Sala Sporturilor, izolaţie peste faţada finisată
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Seria tâmpeniilor continuă: La Sala Sporturilor, izolaţie peste faţada finisată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Firma executantă a lucrărilor de reabilitare n-a respectat proiectul, finalizând lucrările exterioare fără să facă anveloparea termică


Sala Sporturilor nu va mai avea designul tradiţional, aspectul exterior cunoscut de patru decenii fiind acoperit acum de polistiren şi o nouă tencuială. De parcă n-ar fi fost de ajuns numeroasele erori de până acum din tot acest proiect de consolidare şi reabilitare a Sălii Sporturilor, acum a mai apărut una de pomină, ce rivalizează cu „cele şapte minuni din Caracal”. La Galaţi nu s-a terminat construcţia clădirii uitându-se macaraua înăuntru, în schimb s-a terminat de finisat exteriorul şi abia apoi se pune, deasupra, termoizolaţia exterioară.
„Executantul n-a respectat proiectul, n-a făcut termoizolaţia. Cam la fel a fost şi cu hidroizolaţia, au făcut-o cum au vrut ei, nu cum era în proiect. Firma respectivă a fost exclusă şi acum fac alţii ceea ce trebuia făcut de prima dată”, a explicat primarul Marius Stan motivul pentru care încă întârzie redeschiderea obiectivului.
Unul dintre cei care au lucrat la întocmirea proiectului de reabilitare, Nicolae Cerăceanu, a confirmat că anveloparea construcţiei a fost prevăzută de la bun început. „Nu ştiu de ce, printr-o dispoziţie de şantier, s-a  sărit peste anvelopare. Compania Naţională de Investiţii (n.r. - CNI, finanţatoarea lucrărilor) a cerut o expertiză tehnică, făcută de o firmă craioveană, concluzia fiind că se impune termoizolarea, iar CNI a decis că trebuie făcută conform proiectului”, a explicat Nicolae Cerăceanu.

Noul termen, 15 septembrie

Firma Straco are lucrarea contractată de la CNI şi apoi a subcontractat-o firmei Ecolemn, care nu a plătit nici acum salariile muncitorilor de la Sală pe lunile decembrie 2012 şi jumătate din ianuarie acest an. Ecolemn a fost înlocuită în urmă cu mai bine de o lună de mai multe firme gălăţene, care deja au terminat de anvelopat două laturi, o a treia este aproape gata şi s-a avansat mult şi la a patra. De asemenea, pe acoperiş s-a făcut cam jumătate din ce trebuie la hidroizolaţie.
Conform contractului, termenul de finalizare a fost „martie 2012”, iar reprezentanţii Straco spun că de data aceasta nu va mai fi vorba de o nouă amânare şi că vor termina totul în mai puţin de trei săptămâni. „Nu ştiu istoricul lucrării, mă ocup de puţin timp de această sală, astfel că nu ştiu exact de ce s-au făcut finisajele fără să fie făcută anveloparea. Ce pot să vă spun este că în jur de 15 septembrie totul va fi gata, inclusiv probele la instalaţii”, a spus Mircea Şerbănică, inginer al firmei Straco.
Dacă acest ultim termen va fi respectat, vor trebui rezolvaţi foarte repede următorii paşi ce ţin de partea birocratică, Primăria să-şi preia obiectul de la CNI, apoi Consiliul Local să o încredinţeze în administrare către Gospodărire Urbană (ex-ADP). Astfel ar fi şanse ca pe 5 octombrie, când echipa de baschet feminin Phoenix va debuta în prima liga, să se joace în Sala Sporturilor. Sau măcar pe 16 octombrie, la primul meci al sezonului pentru echipa de volei masculin nou-promovată în primul eşalon, Arcada. Deocamdată, formaţia de futsal United va trebui să înceapă campionatul Ligii I tot în sala "Siderurgistul", pe 8 septembrie.

 

Citit 2973 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2013 17:13

12 comentarii

 • postat de gica
  Vineri, 30 August 2013 20:08
  5.13.129.***
  IP: 5.13.138.116 |
  0
  4
  Link gigi Luni, 26 August 2013 18:41 postat de gigi Nu seamana a ideie furata ?! Autorul ar fi trebuit sa specifice sursa !!!!!!

  Am observat si eu de mai multa vreme un lucru ciudat care a mai fost amintit aici. Sala sporturilor a fost finalizata pe exterior , adica a fost tencuita , varuita , etc . Ba chiar era si luminata pe timp de noapte ! Acum , vad ca peste vopseaua finala se pune polistiren , ceea ce inseamna ca ulterior va trebui din nou varuita , vopsita, etc. S-a mutat Caracalul la noi ?! Ma intreb , de ce nu s-au izolat mai intai peretii exteriori si ulterior sa fie varuita , in conditiile in care s-a este vorba de mii de metri patrati . Cine suporta prejudiciul creat prin irosirea banului public pe o activitate care seamana cu zidul mesterului Manole ? Aaaaaaa , daca e ban public nu-l suporta nimeni !
  0
  3
  Raportează
 • postat de gica
  Vineri, 30 August 2013 20:03
  5.13.129.***
  As fi dorit ca acesta ciudatenie sa fi fost sesizata de Viata Libera si nu de cititori . E in regula ca subiectul este atins chiar si asa , dar sa nu uitam ca acelasi autor a mai scris acum cateva zile un articol in care amintetea despre renovarea Salii Sporturilor fara a scrie si despre aceasta anvelopare. Se pare ca articolele sunt scrise din birouri si o sursa buna de inspiratie sunt cititorii!
  0
  3
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Vineri, 30 August 2013 19:18
  194.239.195.***
  ALoooooooo GALATIU, IDEIA PRINCIPALA e alta,muncitorii nu au primit bani de 8 luni(pot fi familisti ,cu copii mici,pachetul de zi cu zi,transportul, e.t.c.....).Asta e marea golanie, cum de nu se autosesizeaza ;ORGANUL;asa au facut cu toate investitiile unde banutul vine de la nenea STAT (guvernantii capabili scot o alta taxa)firma X cistiga licitatia(cum ei stiu) paseaza lucrarea( dar ia 20-30 la suta din valoarea manoperii) luiY care face ce a facut ECOLEMN SI ASA SE SCURG INCA 4 anisori. Nu stan,bran,pompei sau dracu sa-i ia sunt de vina dragii mei ci noi cetatenii.Nu pensionarii astazi,maine profesorii poimane combinistii, toata lumea in strada.
  0
  1
  Raportează
 • postat de gabi
  Vineri, 30 August 2013 15:24
  5.13.199.***
  sper ca dupa anvelopare sa se face o finisare adecvata ...
  0
  1
  Raportează
 • postat de Au inceput sa comenteze papagalii
  Vineri, 30 August 2013 14:21
  5.13.204.***
  Pentru ingramaditii de mai jos...cat timp Stan a fost la Otelul, echipa a fost managerata bine. Ce se intampla acum la Otelul e din vina celor actuali. Ce treaba are Stan? Veniti cu discutii de doi bani. De dragul de a va razbuna, deviati de la subiect fara logica. Si din cate imi aduc aminte proiectul de renovare a Salii Sporturilor este de pe timpul celui pe care l-ati votat de 3 ori.
  3
  2
  Raportează
 • postat de nea alecu
  Vineri, 30 August 2013 13:34
  5.13.220.***
  cine este beneficiarul lucrarii? din partea acestuia trebuie sa fie si o persoana desemnata sa urmareasca lucrarile ce se executa, mai ales ca sint o multime de "lucrari ascunse" in constructii si daca nimeni nu verifica respectarea, etapa cu etapa a lucrarilor, se fura si se face o timpenie. asa cum de fapt s-a intimplat in cazul de fata. de multe ori asemenea actiuni se fac voit si banii ramasi din materiale si lucrari neefectuate se impart intre parti cind e cazul de lucrari facute cu bani publici. cei ce fac pentru ei sint cu ochii tot timpul pe lucrare. sau poate e doar un caz de incompetenta si lasa-ma sa te las din partea celor ce trebuie sa -si faca treaba de urmarire a corectitudinii executarii unei lucrari platita din bani publici si situata pe un loc public. in ambele cazuri ar trebui niste demisii si cercetari penale. doar e vorba de bani, pina la urma si nu de nasturi.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Gimy
  Vineri, 30 August 2013 10:40
  109.102.62.***
  Fara suparare, dar ce vina au primaria si Marius Stan aici? Cred ca toti cei care il critica pe Stan, fie nu au citit articolul fie sunt dusmani politici si atat.
  5
  2
  Raportează
 • postat de unul
  Vineri, 30 August 2013 09:54
  78.96.253.***
  Bravo mariusica stan.Demonstrezi a mia oara ca esti mare om,mare conducator.Traiasca nevastata ca nu de alta dar o mai da si ea la altii,nu e fata egoista.baietii stieee !!!!
  7
  2
  Raportează
 • postat de Cezar
  Vineri, 30 August 2013 08:37
  188.26.125.***
  Nu se poate asa ceva ...
  0
  1
  Raportează
 • postat de Gala
  Vineri, 30 August 2013 07:55
  5.13.146.***
  MADE IN ROMANIA
  0
  4
  Raportează
 • postat de Mai traim si mai vedem
  Vineri, 30 August 2013 00:21
  5.13.158.***
  Bun. Si de platit plateste cineva pentru toate erorile astea care se intampla pe banii nostri? E careva sanctionat, tras la raspundere penala, materiala, de vreun fel? Evident , nu. Pentru ca de-aia s-a votat un fotbalist: ca totul sa fie ca la club - echipa retrogradeaza, falimenteaza, se evapora, nimeni nu e vinovat, apa pe Dunare inainte curge.
  Pana nu vom avea cetateni constienti, care sa-si faca singuri dreptate, in strada si in sala de judecata, sub forma de asociatii ale consumatorilor de servicii publice, ale automobilistilor, ale platitorilor de impozite, ale altora decat politicienii si trepadusii din jurul lor, ale unei adevarate societati civile, nimic nu se va schimba. Vom avea fix, la milimetru, ce meritam. Punct.
  2
  16
  Raportează
 • postat de iorga
  Vineri, 30 August 2013 00:06
  5.13.157.***
  DOAMNA CE T.I.G.A.N.E.A.L.A. !!!!!!!!!!
  1
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.