Ca la noi! FCM Dunărea, posibil start de campionat direct cu etapa a treia

Ca la noi! FCM Dunărea, posibil start de campionat direct cu etapa a treia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia gălăţeană FCM Dunărea ar trebui să joace sâmbătă cu Sportul Studenţesc, club care nu şi-a disputat primele două meciuri ale sezonului şi este foarte aproape de excluderea din Liga a II-a


Echipa gălăţeană din Liga a II-a, FCM Dunărea, a stat în prima etapă a campionatului, ca urmare a numărului impar de echipe participante, lucru care este foarte posibil să se repete şi în runda secundă. Conform programului, Dunărea ar trebui să joace cu Sportul Studenţesc, dar în acest moment nu se ştie dacă formaţia bucureşteană va fi programată sau dacă se va ajunge chiar la excluderea acesteia din campionat, o decizie fiind aşteptată miercuri, de la comisiile FRF.

N-au jucat două meciuri

În prima etapă, Sportul nu a fost programată pentru neplata unor datorii, repetându-se povestea similară din finalul sezonului trecut. Conform informaţiilor ajunse la cei de la Dunărea, reprezentanţii grupării bucureştene le-au promis federalilor că vor face plata în timp util, altfel ar ajunge la a doua neprogramare, ceea ar însemna automat excluderea din întrecere.

Totodată, Sportul nu a jucat nici partida din Cupa României, cu CS Baloteşti, caz care încă nu se ştie unde este încadrat, „neprezentare” sau „neprogramare”. Dacă este neprezentare, Articolul 31 - punctul 15 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) şi Articolul 86 - punctul 4.2 din Regulamentul Disciplinar al FRF prevăd automat excluderea din campionat: „Echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea eliminării lor din campionatul în care participă”.

Dacă partida din Cupă va fi încadrată la „neprogramare”, surse federale spunând că ar exista un astfel de document emis cu două ore înainte de meci, atunci ar putea intra în vigoare Articolul 89 - punctul 9 din Regulamentul Disciplinar: „Dacă într-un an competiţional, aceeaşi echipă nu este programată la două, respectiv trei (la juniori) jocuri oficiale, ea va fi exclusă din competiţie”.

Totuşi, nu ar fi de mirare ca Sportul să scape de excludere, invocându-se un alt articol din ROAF (14 - punctul 4), unde s-ar preciza că excluderea se aplică doar dacă este vorba de două meciuri nedisputate în campionat, deşi acolo nu este folosit termenul de neprogramare: „Dacă o echipă de seniori nu se prezintă, întârzie sau nu prezintă carnetele de legitimare la două jocuri în acelaşi campionat, ea va fi exclusă din competiţie”.

Deocamdată, Comisia de Disciplină a dat o primă hotărâre, vorbindu-se de neprezentare: "Jocul se omologhează cu scorul de 3-0 (neprezentare) în favoarea echipei CS Baloteşti, iar clubul Sportul Studenţesc va suporta o penalitate sportivă de 500 de lei".

FCM Dunărea, program dat peste cap

Auraş Braşoveanu, preşedintele clubului gălăţean, a declarat că nedisputarea meciului cu Sportul ar da peste cap programul echipei. „Ne-ar încurca rău, fiecare antrenor îşi programează atingerea vârfului de formă în funcţie de meciurile din campionat. Va trebui să găsim un adversar măcar pentru un amical, dar va fi foarte greu, pentru că în primele trei eşaloane toate echipele au meciuri de campionat. Aşteptăm decizia de miercuri a comisiilor”, a spus Braşoveanu.

Şi alte cluburi sunt nemulţumite de această situaţie, Costel Enache, antrenorul echipei CSMS Iaşi, spunând că Sportul face praf campionatul, la fel ca în sezonul trecut „Remarcăm constanţa Sportului, care demonstrează că se pricepe bine la ceva. După ce a făcut praf sezonul de primăvară, ar putea reuşi acelaşi lucru şi acum, însă de data aceasta chiar de la debutul campionatului”, a declarat Costel Enache, pentru cotidianul Evenimentul.

Citit 1258 ori Ultima modificare Luni, 09 Septembrie 2013 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.